Tee nämä asiat 30-vuotiaana – ja elämäsi on parempaa 50-vuotiaana

Näiden päätösten vaikutukset eivät näy välttämättä elämässäsi heti, mutta 20 vuoden kuluttua tilanne on toinen. Ole viisas ja toteuta nämä pienet asiat nyt. 

Jos olisit aloittanut säästämisen ja kuntoilun 20-vuotiaana, elämäsi olisi helpompaa nyt 30-vuotiaana. Sama sääntö pätee kuitenkin edelleen – toteuta nämä asiat nyt heti, niin elät elämäsi parasta aikaa 50-vuotiaana. 

1. Lopeta tupakointi

Nuorena tupakoinnin vaikutukset eivät näy välttämättä kuin harmaantuneena ihona ja kellastuneina hampaina, mutta terveyteesi se on joka tapauksessa ehtinyt tehdä tuhojaan. 

Jos et lopeta tupakointia niin pian kuin mahdollista, voit olla varma, että 50-vuotiaana vaikutukset näkyvät paitsi terveydessäsi, myös ulkonäössäsi. 

2. Aloita säästäminen

Aloita säästäminen vaikka vain pienellä summalla kuussa. Jos kuvitellaan, että saisit säästöön 100 euroa kuukaudessa sinulla on 20 vuoden päästä 24 000 euroa tililläsi. Säästämisen lisäksi sinun kannattaa opiskella sijoittamista kirjojen ja luentojen avulla. 

3. Käytä aurinkovoidetta

Aurinko on tupakoinnin ohella yksi ihoa eniten vanhentavia asioita. Aloita suojakertoimien käyttö, niin kiität 50-vuotiaana kauniisti vanhentunutta hipiääsi. 

4. Muista pitää yhteyttä sinulle tärkeisiin ihmisiin

Vanhemmat, sisarukset, läheiset ystävät ja muut elämässäsi tärkeät ihmiset ovat tärkeitä nyt, mutta vanhemmiten heidän merkityksensä kasvaa entisestään. 

Pyri pitämään suhteenne läheisinä ja hyvinä, anna rakkaillesi aikaa. 

5. Kerää muistoja, älä materiaa

Et tee tavaralla loppujen lopuksi yhtään mitään. Kun olet vanhempi, haluat taatusti muistella mieluummin hauskaa lomamatkaa ystäviesi kanssa kuin hienoja kenkiä, joita sinulla oli läjäpäin. 

6. Toteuta unelmiasi

Älä ajattele sitten kun, vaan tee asiat nyt heti. Jos teet työtä, josta et nauti, tee suunnitelma siitä, kuinka löydät paremman työpaikan tai uuden uran. 

Elämä on liian lyhyt, jotta voisit elää jonkun muun unelmaa tai vielä pahempaa, kärsimysnäytelmää. Tee pieniä muutoksia nyt, niin 50-vuotiaana elämäsi on varmasti erilaista. 

7. Aloita liikunnan harrastaminen

Jos et jo urheile, aloita. Mikä tahansa liikuntamuoto tekee hyvää nyt, mutta erityisen hyvää se tekee 20 vuoden päästä. Mikäli haaveilet säilyttäväsi hyvän ryhtisi ja notkeutesi vielä myöhemmälläkin iällä, jooga ja tanssi ovat hyviä harrastusmuotoja. 

8. Nuku enemmän

Myönnä! Kuitenkin valvot myöhään ja jos jostain nipistät, niin yöunista. Nyt on aika kiinnittää huomiota nukkumistapoihin, sillä liian vähäisen unen vaikutukset näkyvät ikääntymisessäsi. 

9. Syö kasviksia

Mitä enemmän syöt kasviksia, sitä parempi. Se vaikuttaa positiivisesti paitsi ulkonäköösi, myös terveyteesi. 

10. Huolehdi hampaistasi

Jos haluat, että sinulla on vanhemmalla iällä kauniit (ja omat!) hampaat suussasi, niistä on pidettävä huolta. Mene siis vihdoin ja viimein hammaslääkäriin, edellisestä käyntikerrastasi on kuitenkin liian pitkä aika. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja