Tee itse huikea trendiviuhka vapun rientoihin!

Juhannuksena viuhkalle olisi tarvetta hyttysten häätämisessä mutta vappuviuhkan perimmäinen juju on jäänyt mysteeriksi. Koska viuhka kuitenkin kuuluu vappuun, tee siitä oman näköisesi. Sanomalehtiviuhka suhisee tuulessa kuten pitääkin ja se on ostettua viuhkaa viihdyttävämpi.

Mikäpä sen mukavampaa kuin ystävien kanssa vapputunnelmissa istuskellessa etsiä vappuviuhkan suikaleista mielenkiintoisia kirjoituksia. Tämän viuhkan materiaalina käytettiin ennen eduskuntavaaleja ilmestyneen Helsingin Sanomien sivuja. Suikaleista löytyy vaalituloksen ennusteprosentteja ja voi sieltä bongata tuttuja kasvojakin.

Viuhkan kepin voi viimeistellä vaikka juhlamekkoon sopivalla värillä. Tällä kertaa viuhkat saivat työväen punaisiksi maalatut kepit. Kaksi kerrosta kiiltävää maalia antaa kivan kontrastin mattapintaisille sanomalehtisuikaleille.

Itse tehty viuhka kertoo omistajastaan. Yrittäjä suikaloi Kauppalehden, lomittaja Maaseudun tulevaisuuden ja luottamusmies liittonsa aviisin. Suikaleet kannattaa leikata vähintään neljästä lehden sivusta kerralla. Silloin tulosta syntyy nopeasti ja sivut ovat vielä hallittavissa.

Sivut suikaloidaan siten, että lehden niskaan jätetään leikkaamaton alue noin neljän sentin matkalta. Suikaleet teipataan niskaosuudesta kepin päähän ja kieputetaan mahdollisimman tiiviisti sen ympärille. Lopuksi kieputettu osio teipataan tukevasti keppiin.

Nipoimmat voivat viimeistellä suikaleet leikkaamalla niihin kärjet. Kahden päivän hurjan viuhtomisen jälkeen moppiosan voi sujauttaa takkaan tai lehtikeräykseen, kepin voi säästää hernetikuksi tai seuraavaa askarteluinspiraatiota odottelemaan.

Lue myös:


Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja