Mainos

TE: Yrityksillä ja julkisilla tahoilla on paljon harhaluuloja tietoturvaan liittyen – tietomurto saatetaan huomata vasta vuosien päästä

Yrityksillä edelleen paljon harhaluuloja tietoturvaan liittyen, kertoo KPMG:n tietoturvapalveluiden johtaja Mika Laaksonen Talouselämälle.

Lehden mukaan yrityksillä ja erilaisilla julkisilla tahoilla on parantamisen varaa tietoturvassa. Tapahtunut tietomurto saatetaan huomata vasta, kun vuotaneet tiedot tulevat julkisuuteen. Tämä voi tapahtua vasta jopa vuosien päästä murrosta.

Lehden haastatteleman Laaksosen mukaan tietoturvaongelmat ilmenevät yrityksissä esimerkiksi luottamalla siihen, että tuotantoprosessia ohjaavat it-järjestelmät ovat erillään tavallisesta toimistoverkosta. Esimerkiksi kunnissa saatetaan luottaa kouluverkon olevan erillään kunnan hallintapuolen verkosta.

– Paperilla näyttää, että verkot on eriytetty toisistaan, mutta käytännössä ne eivät usein ole toisistaan niin erillään, etteikö verkkojen välillä pystyisi liikennöimään, Laaksonen kertoo lehden haastattelussa.

Lehden mukaan iso ongelma yritysten tietoturvan kannalta on myös se, että yrityksen tietoa on jakautunut paljon eri paikkoihin, jolloin kokonaisuuden hallinta on vaikeaa. Laaksosen mukaan tällöin tietoa on vaikea suojata hyvin.

***

0:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.