TE-toimisto aloitti jättirekryn koronaviruksen takia – ruuhkan purkuun haetaan 100 uutta työntekijää: "Arvostamme paineensietokykyä"

Kela varautuu historiallisiin ruuhkiin – myös palvelualan työttömyyskassa kovilla 2:09
Myös Kela varautuu historiallisiin ruuhkiin koronakriisin seurauksena

Koronakriisin aiheuttama taudellinen epävarmuus on käynnistänyt lukuisia yt-neuvotteluita ja lomautuksia niin pienissä kuin suurissa yrityksissä. Työ- ja elinkeinotoimistoissa varaudutaan jättimäisiin ruuhkiin palkkaamalla lisää väkeä.

Tuoreessa työnhakuilmoituksessa Uudenmaalla sijaitseviin TE-toimipisteisiin haetaan kaikkiaan sataa uutta määräaikaista työntekijää. Paikkoja on tarjolla esimerkiksi Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Porvoossa, Lohjalla, Järvenpäässä ja Tammisaaressa.

– Arvostamme hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, paineensietokykyä ja tilannetajua, ilmoituksessa lukee.

Lisäksi hakijoilta oletetaan TE-palveluiden ja työttömyysturvan tuntemusta ja eduksi katsotaan myös monipuolinen kielitaito.

Työttömiä 14 000

Työtehtävien määräaikaisuuden perusteena on ruuhkanpurku ja koronaepidemian vuoksi lisääntyneet tehtävät.

Koronaepidemian vuoksi on lomautettu jo yli 100 000 työntekijää, työ- ja elinkeinoministeriö kertoi keskiviikkona. Uusia työttömiä on koronatilanteen takia on syntynyt noin 14 000.

Viime viikon alussa uusia lomautuksia tuli reilut 5 000 kappaletta ja uusia työttömiä yli 1 300.

Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan yli 386 000 ihmistä. Todellisuudessa luku on tätäkin suurempi, sillä luvuissa on mukana ainoastaan vähintään 20 työntekijän yritykset.

Ministeriön mukaan työttömiä työnhakijoita on Suomessa tällä hetkellä kaikkiaan 248 100.

Lue myös: MTV Uutiset seuraa koronan iskua talouteen: Yhdysvalloissa jo 17 miljoonaa ihmistä menettänyt työpaikkansa, Euroryhmä pääsi sopuun kriisipaketista


Lue myös:

    Uusimmat