Täysin pitelemätön! Miro Heiskanen siirtämässä upeaa ennätystä historiaan – nousi kovaan seuraan NHL-historiassa

Dallas Starsin Miro Heiskanen on ollut NHL:n pudotuspelikesän sensaatio. Heiskanen pelaa illasta toiseen joukkueensa suurimpia minuutteja ja tulosta tulee.

Pudotuspelien toisen kierroksen avausottelussa Coloradoa vastaan Heiskanen viihtyi jäällä 25 minuuttia ja 38 sekuntia. Ainoastaan toinen suomalainen, Esa Lindell ylsi Dallasista lähes samoihin lukuihin vain kolme sekuntia pienemmällä jääajallaan.

Dallas vei avausottelun nimiinsä lukemin 5-3, ja Heiskanen ehti mukaan myös pistetehtailuun. Puolustaja sai syöttöpisteen Blake Comeaun 2-1-johtomaaliin. Syöttöpiste oli Heiskaselle pudotuspelien kymmenes yhtä monessa ottelussa. Suomalaisen pistelukema kirjataan tällä hetkellä 3+10=13, jolla irtoaa pudotuspelien pistepörssissä sija kolme.

Heiskasen syöttölukema on huima, sillä se lähentelee jo Dallas Starsin puolustajien yksien pudotuspelien seuraennätystä, joka on 12 syöttöpistettä.  Ennätystä pitävät tällä hetkellä hallussaan Sergei Zubov ja Craig Hartsburg. Zubov onnistui tempussa vuonna 1999 ja Hartsburg 1981. 

Kun Heiskasella ja Dallasilla on vähimmilläänkin jäljellä neljä ottelua, on suomalaisella mainiot mahdollisuudet nousta seuralegendojen ohi.

Heiskasen kymmenen syöttöpistettä kymmenessä pudotuspeliottelussa on kovaa valuuttaa myös koko NHL:n mittapuulla. Vain neljä puolustajaa on vuodesta 1995 lähtien onnistunut keräämään ensimmäisissä kymmenessä pudotuspeliottelussa enemmän syöttöjä kuin Heiskanen. Kärjessä tilastossa on Larry Murphy, joka poimi 13 syöttöpistettä Pittsburghissa vuonna 1995. Voit katsoa NHL:n tviitin aiheesta alta tai tästä linkistä.

Heiskasen kanssa samalla listalla olevien pelaajien nimet ovat vakuuttavaa luettavaa. Murphyn lisäksi suomalaisen edellä ovat vain 11 syöttöpisteen Zubov, Kris Letang ja viimeisimpänä viime keväänä tempun tehnyt Jaccob Slavin

Lue myös:

    Uusimmat