Täysi floppi! Liitännöistä ja painikkeista karsittu edelläkävijäpuhelin ei kiinnostanut – ennakkomyynti joukkorahoituspalvelussa epäonnistui

Kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Meizun alkuvuodesta esittelemän poikkeuksellisen Zero-älypuhelimen ennakkomyynti joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta on päättynyt epäonnistuneena.

Noin kuukauden mittaisen kampanja-ajan aikana Meizu Zero -älypuhelmia tilattiin Indiegogon kautta vain 45 998 dollarilla. 100 000 dollarin kiinteä tavoite jäi kauas. Kun asetettu tavoite ei täyttynyt, eivät tilauksia tehneetkään joudu nyt niitä maksamaan ja kauppoja ei toteudu lainkaan. Meizu Zero onnistui löytämään vain 29 kiinnostunutta.

Meizu Zero on useammalla tavalla erikoinen älypuhelinuutuus. Siinä on keraaminen runko eikä puhelimessa ole ainuttakaan painiketta tai liitäntää. Meizu Zero tukee 18 watin langatonta pikalatausta sekä mSound 2.0 -teknologiaa, jonka avulla ääni saadaan toistettua näytön kautta. Zerossa ei siis ole myöskään perinteistä puheluissa käytettävää kuuloketta näytön yläpuolella. Meizu Zero sisältää 5,99-tuumaisen OLED-näytön, johon myös sormenjälkilukija on upotettu. Myöskään SIM-korttipaikkaa ei ole, vaan Zerossa hyödynnetään tuoretta eSIM-teknologiaa.

Meizu on siis ympännyt Zeron täyteen teknologiaideoita, joiden odotetaan yleistyvän älypuhelimissa tulevina vuosina – ja samalla karsinut tutut liitännät ja painikkeet pois. Kuulokkeet ja muut lisävarusteet voi Meizu Zeroon yhdistää Bluetooth 5.0 -yhteydellä. Äänenvoimakkuuden säätäminen onnistuu puolestaan puhelimen kylkeen upotetun kosketuspaneelin avulla. Meizo Zero on myös pöly- ja vesitiivis IP68-luokituksen mukaisesti.

Indiegogon kautta Meizu Zero oli tilattavissa näytösluonteisesti, sillä tarjolle tuotiin vain 100+1 kappaletta puhelinta – mutta nekään eivät siis käyneet kaupaksi. Syynä oli kenties korkea hinta: 1 299 dollarin eli noin 1 137 euron hinta karsii tehokkaasti kiinnostuneita. Toimitusten luvattiin tapahtuvan huhtikuussa 2019.

Meizu Zerossa on Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri sekä Sonyn kennoteknologiaa hyödyntävä kaksoistakakamera 12 ja 20 megapikselin kameroilla. Etukameralla puolestaan on tarkkuutta 20 megapikselin verran.

Ohjelmistona on Androidin päällä Meizun Flyme 7 -käyttöliittymä.

Lue myös:

    Uusimmat