Nokian aikanaan perustama luksuspuhelinvalmistaja Vertu julkisti uuden Aster P -älypuhelimen – hinta alkaen noin 4 500 euroa

Nokian vuonna 1998 perustaman luksuspuhelinvalmistaja Vertun ympärillä on viime vuosina riittänyt draamaa ja yhtiön omistus on vaihtanut käsiä useampaankin otteeseen. Viime vuoden kesällä yhtiö ajautui jo selvitystilaan, mutta kuolemaan Vertu ei merkkinä suostu, mistä viimeisimpänä osoituksena on uuden Vertu Aster P -älypuhelimen esittely.

Vertun pääkohderyhmä löytyy nyt Kiinasta, jossa myös Vertu Aster P esiteltiin. Valmistuksen kuitenkin kerrotaan tapahtuvan yhä käsityönä Englannissa.

Aster P:n runko on luokan 5 titaania ja näyttöä suojaa perinteisen lasin sijaan 133 karaatin safiirikristallipinta. Lisäksi takana Aster P:ssä on käytetty krokotiilin- ja liskonnahkaa. Rakenteen merkittävin erikoisuus ovat lovat takaa löytyvät ”lokinsiipiovet”, joiden alta löytyvät Aster P:n kaksi SIM-korttipaikkaa. Lisäksi ovien alta löytyy kaiverrettuna puhelimen valmistaneen työntekijän nimi.

Vertu-kokonaisuuteen kuuluu yhä concierge-palvelu, jolle on puhelimessa varattu oma punainen pikapainikkeensa.

Teknisesti Vertu Aster P on ylemmän keskiluokan Android-älypuhelin. Puhelin on varustettu 4,9 tuuman ja Full HD -tarkkuuden AMOLED-näytöllä, 12 megapikselin takameralla, 20 megapikselin etukameralla sekä Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiirillä, 6 gigatavulla RAM-käyttömuistia sekä 128 gigatavulla sisäistä tallennusmuistia. Akun kapasiteetti on 3 200 milliampeerituntia ja se tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta USB-C-liitännän kautta.

Aster P:n käyttöjärjestelmäversio on Android 8.1 Oreo.

Värivaihtoehtoja Aster P:stä on tarjolla toistaiseksi kolme erilaista – musta, valkoinen ja kultaisin yksityiskohdin varusteltu Dazzling Gold. Mustan ja valkoisen version hinta Kiinassa on 35 800 juania eli noin 4 500 euroa, kun Dazzling Goldin hinta kohoaa 98 000 juaniin, reiluun 12 000 euroon. Toimitusten pitäisi alkaa 30. lokakuuta.

Edellä mainittujen lisäksi tarjolle on kuitenkin tulossa myös Baroque-värivalikoima eri vaihtoehtoina. Näiden hinnasta tai saatavuudesta ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

Eikä tietenkään Vertu olisi Vertu, jollei tarjolla olisi myös kustomointimahdollisuuksia – rahaa vastaan tietenkin.

Lue myös:

    Uusimmat