Tays kehottaa laittamaan maskin jo ennen kodista poistumista – tartuntaepäilyjä porraskäytävissä ja ulkona

Tampereen yliopistollinen keskussairaala kehottaa käyttämään kasvomaskia jo heti kotoa poistuessa. Taustalla on epäily rappukäytävissä ja ulkona saaduista koronavirustartunnoista.

Kehotuksen syynä on todennäköisesti tapahtuneet tartunnat lyhyissä kontakteissa.

– Tuntemattomiksi jääneiden koronatartuntojen jälkianalyyseissä on tullut ilmi muutamia tapauksia, joissa todennäköisin tartunnanlähde on ollut kontakti vielä oireettoman sairastuneen kanssa esimerkiksi ulkona tai porraskäytävässä, sairaala tviittaa.

Muista nämä varotoimet

  • Laita maski jo ennen asunnosta poistumista
  • Muista hyvä käsihygienia joka tilanteessa
  • Mene hissiin vain oman perheen kesken tai yksin
  • Noudata turvaväliä myös ulkona

Lähde: Tays

THL:n voimassa olevien käytäntöjen perusteella koronavirukselle suuren riskin altistuneiksi määritellään henkilöt, jotka ovat esimerkiksi oleskelleet yli 15 minuuttia alle kahden metrin etäisyydellä kasvotusten.

THL määrittelee myös pienen riskin altistumisen, mikä voi johtaa tartuntaan. Siihen riittää alle 15 minuutin kohtaaminen alle kahden metrin etäisyydellä tai esimerkiksi oleskelu suljetussa tilassa kuten bussissa alle 15 minuutin ajan.

3:07
Katso myös: Bussimatkasta tuli viruslinko maaliskuussa: Yskivä ja maskiton matkustaja tartutti koronaa – johti 64 ihmisen tartuntaketjuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja