Täydellisten pihvien paistaminen: Ei kannatakaan käyttää pelkkää voita

Paista täydellisen mehevä pihvi televisiosta tutun huippukokki Gordon Ramsayn opeilla.

Huippukokki Gordon Ramsay neuvoo paistamaan pihvin sekä öljyssä että voissa. Tärkeintä on kokin mukaan paistaa liha huoneenlämpöisenä, kääntää sitä pannulla vain kerran ja antaa sen loppujen lopuksi vetäytyä kunnolla.

Täydellisen pihvin paistaminen Gordon Ramsayn neuvoilla:

1. Anna pannun kuumeta kunnolla. Jos pannu ei ole tarpeeksi kuuma, pihvi ei saa väriä. Jos pihvissä ei ole väriä, se ei maistu miltään.

2. Paista pihvi huoneenlämpöisenä, jolloin se on "rentoutunut" ja paistuu tasaisesti joka puolelta.

3. Kun pannu on kuuma, kaada siihen öljyä. Kun öljystä alkaa nousta hieman savua, heilauta pannua ja laita pihvi paistumaan.

4. Pihviä paistetaan 2,5-3 minuuttia per puoli. On erittäin tärkeää, että pihviä ei käännetä montaa kertaa paiston aikana.

5. Lisää paiston loppuvaiheessa pannulle mukaan myös muutama nokare voita. Kun voi sulaa, heitä sitä varovasti pihvin päällekin.

6. Jos pihvin reunoilla on rasvaa, paista myös reunoja hetken. Tämä onnistuu parhaiten käytämällä apuna esimerkiksi pihtejä.

7. Kun pihvi on paistunut, anna sen vetäytyä rauhassa hetken. Voit sivellä pihvin päälle vielä voita.

8. Älä leikkaa pihviä liian ohuiksi siivuiksi, koska liha jäähtyy tällöin nopeammin.

Mistä tietää, että pihvi on kypsä?

– Jos haluat nauttia pihvisi hieman raakana, paina pihviä varovasti sormillasi ja tunnustele sen vastusta. Pihvi on raaka, kun se tuntuu samalta kuin kämmenesi peukalon alapuolelta pehmeimmästä kohdasta

– Jos haluat nauttia pihvisi mediumina, toista sama, mutta kokeile nyt kämmentäsi hieman lähempänä peukaloa. Samanlainen pieni vastus pitäisi tuntua pihvissäkin.

– Jos haluat nauttia pihvisi täysin kypsänä, kokeile sormillasi kohtaa kämmenen alapuolelta (sama kohta, mistä kokeilisit pulssin). Kypsä pihvi tuntuu yhtä kiinteältä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat