Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täydellisen gourmet-pizzan salaisuus – teetkö pizzasi näin?

Julkaistu 16.04.2013 19:12

Newyorkilainen pizzakokki kertoo kotikonstit täydellisen pizzan valmistukseen. Nämä tekemällä et voi epäonnistua!

Pizzan valmistukseen erikoistuneen amerikkalaiskokki Michael Psilakiksen maailman maistuvimpien ravintolapizzojen valmistuksessa käytetään täysin omaa tekniikkaa, mutta samankaltaisiin tuloksiin voi yrittää tähdätä myös kotona. Psilakis neuvookin konstit paremman pizzan valmistukseen myös kotona.

1. Rapeus

Rapea kuori ja pohja antavat pizzalle miellyttävää tekstuuria, ja se pitää pizzan täytteineen myös paremmin kasassa. Kotona saat rapean pizzapohjan pienellä vaivalla, kun ostat apuvälineeksesi pizzakiven. Korkeassa lämpötilassa pizzakivi tekee pohjasta herkullisen rapeaa ja maukkaampaa.

2. Ei liikaa juustoa

Monet koti- sekä ravintolakokit täyttävät pizzansa valtavalla määrällä juustoa peittääkseen kastikkeen laimeaa makua. Gourmet-pizzaravintoloiden herkkukastikkeen salaisuus ei kuitenkaan ole tuntikausien hauduttaminen, vaan tietty tomaattilajike – italialainen San Marzano. Jos et löydä kyseisiä tomaatteja, voit tuoda uudenlaista makua pizzaasi lisäämällä siihen tavallisen pizzajuuston asemesta kohtuudella esimerkiksi pecorinoa, buffalamozzarellaa tai paremesania.

3. Harkitse täytteet

Pizzassa olevien täytteiden tulisi toimia kivuttomasti yhteen täydellisten makuyhdistelmien löytämiseksi. Toimiva yhdistelmä pizzalle olisi esimerkiksi kesäkurpitsa, suolattu säilykepaprika, mozzarella, fiore sardo -juusto ja salvia. Jos et kuitenkaan ole täysin varma sopivista makupareista, voit aina luottaa basilikan, tomaatin ja mozzarellan yhdistelmään.

4. Lisää oliiviöljyä

Monet mestarikokit viimeistelevät pizzansa lorauttamalla siihen hieman oliiviöljyä. Se saattaa lisätä ruokaan kaloreita, mutta se on sen arvoista – öljy yhdistää ihmeellisellä tavalla taikinan, täytteiden sekä juuston aromit.

(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lisää aiheesta:

Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Näin teet pakastepizzasta "vähemmän surullisen" – niksit, joita et ehkä tullut ajatelleeksiPizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksiTäydellinen lopputulos joka kerta: Ainoa lohkoperunoiden resepti, joka sinun tulee osata!Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaTäydellinen viikonloppuherkku: Kuin rullakebab, mutta pizzaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • 20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan