Mainos
Mainos

Täydellinen kohde päiväretkelle – täällä viihtyy koko perhe!

Kotkan lähettyviltä löytyy monta kivaa päiväretkikohdetta perheille. Pakkaa eväskori, viltti ja uikkarit mukaan ja lähde retkelle Kotkan–Haminan seudulle. Kohteissa on mahdollista retkeillä omatoimisesti tai käyttää kohteiden monipuolisia palveluita hyväkseen.

Pehmeää hiekkaa

Santalahti, Kotka     

Meren rannalla sijaitsevasta Santalahden lomakylästä löytyy kaikki tarvittava lapsiperheen lomatarpeisiin. Matala, hienohiekkainen hiekkaranta, minigolf park, vuokrapyöriä, SUP-lautavuokraamo, seikkailupuisto, luontopolkuja ja viiden tähden leirintäalue.  

– Pehmeähiekkainen, turvallinen ja matala hiekkaranta houkuttelee lapsiperheitä. Rannalle ovat tervetulleita myös lastenvaunut ja pyörätuolit, sillä rannalle on rakennettu ramppeja, joita pitkin rattailla pääsee vedenrajaan. Santalahdesta löytyy myös kaksi helppokulkuista luontopolkua, jotka ovat yhteensä noin 5 km pitkiä, yrittäjä Katriina Halles-Markkola Santalahdesta kertoo.

Jännittävä linnoitussaari

Varissaari, Kotka          

Varissaari sijaitsee noin 10 minuutin merimatkan päästä Kotkasta. Jännittävä linnoitussaari tarjoaa elämyksiä seikkailunhaluisille. Varissaarella on muistoina meritaisteluista vielä nähtävillä fregatti St. Nikolasista nostetut laivanosat ja tykit.

Kesä-elokuussa yhteysalus kulkee mantereelta saarelle tasatunnein. Tapahtumien aikaan yhteysalus kulkee tarpeen mukaan tiuhemminkin. Saarella voi viettää rantaelämää, grillata ja pelata rantalentistä.

– Varissaari on hyvä päiväretkikohde. Saarelta voi vuokrata esimerkiksi sup-lautoja. Jo pieni lapsi voi suppailla vanhemman kanssa laudalla istuen. Oman laudan saa kun pysyy itsenäisesti laudalla. Omat pelastusliivit kannattaa kuitenkin pakata retkikassiin mukaan, ravintoloitsija Nina Utter ravintola Vaakusta kertoo.

Toimintaa museossa

Merikeskus Vellamo, Kotka

Merikeskus Vellamossa on paljon tekemistä lapsille. Värikkäästä Leikkimöstä löytyvät kauppahalli, huoltoasema, satuteltta sekä kaksi polkuautoa pienimmille vieraille. Leikkimössä on myös katsomollinen näyttämö omia teatterileikkejä varten.

– Vellamossa on paljon toimintapisteitä, joissa voi esimerkiksi rakentaa ja pelata, tehdä solmuja, sovitella hattuja ja nostaa ankkuria. Täällä voi myös seurata laivakoira Vellun tassunjälkiä, hankkia virtuaalitatuoinnin ja hypätä osaksi vanhaa valokuvaa selfie-seinän avulla. Myös pienimmät viihtyvät museossa hyvin, kun on jotain puuhaa, kertoo Merikeskus Vellamon tiedottaja Marja Puukka.

Vellamon katolle voi kiivetä retkelle, ottamaan aurinkoa tai ihailemaan merimaisemia. Aikuiset pääsevät tutustumaan Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon näyttelyihin yhdellä pääsylipulla.  Alle 18-vuotiaat pääsevät Vellamoon aina maksutta.

Muita lapsiperheitä kiinnostavia kohteita

Salpalinja, Miehikkälä

Salpalinja on 1987 perustettu Suomen Salvan eli Salpalinjan rakennushistoriaa esittelevä sotahistoriallinen museo. Alueen linnoituslaitteisiin voi tutustua kallioisessa metsämaastossa sijaitsevilla opastetuilla reiteillä.

– Miehikkälän Salpalinja-museo on museo metsän siimeksessä. Salpalinjalla voi tutustua lähihistoriaan luonnonhelmassa erilaisten reittien mukaan. Pienemmille on alle kilometrin mittainen sisiliskojahti ja koululaisille luontoa sekä historiaa yhdistävä salpasuunnistus. Reitit kulkevat metsämaastossa, kertoo museoassistentti Eila Manninen.

Kauppiaantalomuseo, Hamina

Kauppiaantalomuseo esittelee 1900-luvun alun suomalais-venäläistä kauppiasperinnettä vanhoine puoteineen sekä käsityöläisen arkista elämää pihapiirin asuntoineen ja talousrakennuksineen.

– Kauppiaantalomuseo on perheläheinen kohde, missä lapset voivat tutustua entisajan esineistöön ja arkeen. Siellä voi nähdä esimerkiksi miten ennen paistettiin ohukaisia tai keitettiin kahvia. Pihapiiristä löytyy myös käsityöläisen asunto, sepän paja ja tallirakennus. Esillä on koko elämänmuoto miten ennen vanhaan elettiin. Alue on miljöönä ainutlaatuinen, siellä on paljon yksityiskohtia ja nähtävää, museojohtaja Terhi Pietiläinen kertoo.

 

 

 

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.