Tavio tyrmää Marinin väitteet perussuomalaisten rasistisuudesta: "Miljoonan suomalaisen kannattama puolue"

Marin: Perussuomalaisten kansanedustajilta kuultu rasistisia puheenvuoroja 1:26
Marin: Perussuomalaisten kansanedustajilta kuultu rasistisia puheenvuoroja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio tyrmää Marinin syytökset puolueen rasistisuudesta.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sanoi tänään politiikan toimittajien järjestämässä väittelyssä perussuomalaisten olevan puheiltaan rasistinen puolue.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio tyrmää Marinin syytökset.

– Syytös ei pidä paikkaansa. Perussuomalaiset ei ole rasistinen puolue. Perussuomalaiset on noin miljoonan suomalaisen kannattama puolue, ja tällainen holtiton leimakirveen käyttö kertoo ehkä enemmän puhujan omasta ahdingosta kuin meistä.

Viimeisimmissä eduskuntavaaleissa vuonna 2019 perussuomalaisia äänesti 538 805 suomalaista.
Äänestysprosentti oli noin 72. Äänioikeuttetuja oli noin 4,5 miljoonaa. Ylen tuoreimmassa gallupissa perussuomalaisten kannatus oli 19,3 prosenttia. Suomen väliluku on noin 5,5 miljoonaa.

Marin perusteli syytöksiään muun muassa sillä, että perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheet ovat olleet vihamielisiä tiettyjä vähemmistöjä kohtaan sekä sillä, että perussuomalaiset kannattaa sosiaaliturvan ulotettamista vain Suomen kansalaisille.

THL:n mukaan rasismi on "ajatusmalli, jossa ihmisryhmiä määritellään alempiarvoiseksi esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella".

– Ikävää, että SDP:stä on tullut tietyllä tapaa vihervasemmistopopulistinen porukka, joka haluaa määritellä rasismin hyvin laajasti. Kansallismielisyys tai isänmaallisuus esimerkiksi eivät ole rasismia, Tavio sanoo.

Tavio pitää harmillisena myös sitä, että Marinin johtama SDP ei suostu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa.

– On ikävää, että näinä aikoina ei pidetä kansallisen yhtenäisyyden puolta. Perussuomalaiset on valmis yhteistyöhön kaikkien kanssa. 

Juttua muokattu kello 6.54: Täydennetty tietoja perussuomalaisten kannatuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat