"Tavallinen espoolaishuora" Tiia sai yllättävän oivalluksen asiakkaistaan ja teki uuden aluevaltauksen: "Paljon enemmän puhumista kuin panemista"

Espoolainen Tiia puhuu seksin myymisestä avoimesti:"Moni on hirveän yksin" 6:21
Tiia Forsström unelmoi seksityöstä jo kauan ennen sen aloittamista.

Seksiä omassa kodissaan myyvä Tiia Forsström puhuu avoimesti seksityöstä. Nelisen vuotta alalla ollut Forsström yllättyi työn monipuolisuudesta ja kouluttautui seksuaaliterapeutiksi.  

Mustaa nahkaa ja kettinkiä. Seksikeinu riippuu espoolaisen omakotitalon makuuhuoneen katosta.

– Täällä on paljon punaista, koska rakastan sitä ja se on niin kornia, Forsström naurahtaa.

Nahkaiset piiskat on kiinnitetty seinälle kauniiseen riviin. 

– Kaikki haluaa aina kuvata näitä, Forsström osoittaa nahkapiiskoja.

Forsströmin mukaan piiskojen korostaminen antaa kuitenkin väärän kuvan seksityöstä.

Vaikka "tavalliseksi keski-ikäiseksi espoolaishuoraksi" itseään kuvailleen Forsströmin työhuoneen esineistöä leimaa vahva fyysisyys, on seksiä myyvän naisen asiakastapaamisissa usein kyse myös henkisestä kohtaamisesta. 

Totuus työstä selvisi jo ensimmäisillä kerroilla

Forsström oli unelmoinut seksityöstä jo pitkään ennen sen aloittamista. Hän kuitenkin koki olevansa vääränlainen, "täysin epäsopiva" tehtävään. 

– Teininä ajattelin seksityöläiset todella upeiksi. Mulla taas oli pömppövatsa ja liian pienet tissit. Ajattelin, että on mahdotonta, että joku pitäisi mua seksuaalisesti viehättävänä.

Kun Forsström aloitti seksin myymisen miehensä kanssa noin neljä vuotta sitten, ei hänellä ollut hajuakaan, mistä on kyse. Hän ei osannut arvata, mitä työn arki todellisuudessa on. 

Nyt Forsström kuvailee työtään pilke silmäkulmassa samalla kun asettelee punaisia kuivuneita froteepyyhkeitä kaappiin.

– Lähinnä tämä on pyykkäämistä, pyykkäämistä ja vielä kerran pyykkäämistä. 

Jo ensimmäisillä kerroilla Forsströmille selvisi uusi ja melkoisen hallitseva puoli seksityöstä.

– En ollut koskaan ajatellut, miten paljon enemmän tämä on puhumista kuin panemista.

"Tärkeää on tulla nähdyksi"

Kesäkuussa Forsström valmistuikin seksuaaliterapeutiksi. Hän tarjoaa myös ammatillista keskustelutukea ilman fyysistä kontaktia.

Forsström mukaan jokainen tapaaminen asiakkaan kanssa on yksilöllinen ja niin ovat myös heidän ongelmansa ja haasteensa. 

– Minun työni näyttää hyvin sen, miten moninaista suomalaisten seksuaalisuuden toteutuminen on. Se skaala on meillä mielettömän laaja.

Forsströmin mukaan sekä seksityön että terapiatyön keskiössä on toisen ihmisen kohtaaminen ja ennakkoluuloton kuunteleminen.

– Tärkeää on se, että sä tulet asiakkaana nähdyksi kokonaisena. Kaikki ne toiveet, pelot ja häpeät. Niin että sä kelpaat ja mä nään sut.

Vaikka seksin myyminen ja ostaminen on Suomessa laillista, ei monikaan seksityöläinen halua myöntää työskentelevänsä alalla häpeän vuoksi. MTV Uutiset Live tutustui seksityön haasteisiin Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat