Tatuointi on pysyvä kunnianosoitus äidille

Oma äiti on monelle se elämän tärkein henkilö. Kun sanat tai äitienpäivälahjat eivät riitä kertomaan äidin tärkeydestä, voi rakkaudenosoituksen hankkia pysyvästi musteena iholle.

Äiti on ihmisen ensimmäinen rakkauden kohde ja inspiraation lähde. Harva tietää, että äidille osoitetut tatuoinnit ovat olleet suosiossa toisesta maailmansodasta lähtien, kun sotilaat haaveilivat kurjuuden keskellä kodin ja äidin tuomasta turvallisuudesta. Omalle vanhemmalle osoitettu tatuointi oli tuolloin koti-ikävää potevalle taistelijalle tunteellinen tunnusmerkki, ikuinen muisto perheestä.

Äitikuvia otetaan vielä tänäkin päivänä iholle, eikä aihe mene varmasti koskaan pois tatuointimuodista. Tatuointiaiheena äiti on ajaton ja universaali. Äidille omistettuja tatuointeja otetaan ympäri maailmaa ja kaikissa ikäryhmissä. Äidille omistettu tatuointi voi tuoda lohtua esimerkiksi pitkän välimatkan päässä asuvalle lapselle. Myös äidin poismenon jälkeen otetut muistotatuoinnit ovat suosittuja. Äidin leimaaminen iholle ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muut huomionosoitukset tulee unohtaa.

Julkkisten äititatuoinnit

Julkisuuden henkilöt muistavat kiittää perhettään kiitospuheiden lisäksi myös ihollaan. Suuria unelmia tavoiteltaessa äidin tuki ja kannustus ovat olleet supertähdille tärkeää.

The Gossipin laulaja Beth Ditto, 31,on toteuttanut tatuoinnissaan perinteistä tyyliä. Mustavalkoinen kuva koostuu ankkurista ja menneiden aikojen merimiesfontilla kirjoitetusta "Mama"-nauhasta.

Maroon 5 -yhtyeen laulaja Adam Levine, 33, on hyvä esimerkki siitä, ettei äidille osoitettu tatuointi tee rokkikukosta lapsellista mammanpoikaa. Levinen tatuoinnit noudattavat myös perinteistä, mustavalkoista linjaa. Hänen käsivarressaan komeileva "Mom"-teksti on piikkilangalla koristellun sydämen sisällä.

Ozzy ja Sharon Osbournen tytär Kelly Osbourne, 27, aloitti tatuointiharrastuksen jo nuorena. Nykyään katumapäälle tullut Osbourne tuskin poistattaa äidilleen omistettua kuvaa selästään. Perinteisyys ei Osbournen perhettä kiinnosta. Hevilegendan tytär on tatuoinut selkäänsä vaaleanpunaiset siivet, joissa lukee ranskaksi "Rakastan sinua, äiti".

Myös he ovat ottaneet tatuoinnin kunnianosoituksena äidilleen:

Näyttelijä Angelina Joliella, 36,on lukuisten muiden tatuointien lisäksi M-kirjain ranteen sisäpuolella muistona äidistään Marcheline Bertrandista. Jolien äiti menehtyi vuonna 2007 syöpään.

Jo edesmennyt näyttelijä Heath Ledger, 28, arvosti läheisiään. Hänen ranteensa ympäri oli tatuoitu sana "KAOS", jonka kirjaimet tulivat hänen äidin ja sisarusten etunimistä.

Laulaja Robbie Williams, 38, osoittaa rakkautta äidilleen kaksin käsin. Pahan pojan maineessa olleen Williamsin äititatuointi on kaksiosainen. Vasemman käden teksti "I love u" jatkuu samalla tyylillä oikeassa kädessä, jossa rakkaudentunnustus päättyy sanaan "mother".


Lue lisää:


MTV3/Helmi

Teksti: Katja Kinnunen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja