Mainos

Tatu ja Patu eivät petä

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun Kummat Keksinnöt (OTAVA)

Arvio: Tanja Huutonen

Joka kodin suihkumoottorisetti laiskan englanninbulldogimme Bonzon ulkoilutukseen tai antamaan vauhtia 4-vuotiaan Sasun rakettikeinuun. Uudesta Tatusta ja Patusta löytyy mainioita apuvälineitä arkeen. Suihkumoottorisetin lisäksi myös Culatum Lujaxille eli ikuisesti kestävälle saippuakuplalle olisi meillä myös käyttöä. Kuplat kun puhkeavat harmittavan nopeasti.

Palkittu ja ylistetty Tatu ja Patu ovat seikkailleet jo neljässä Veera-kirjassa ja kymmenessä Tatu ja Patu -kirjassa. Uusin kirja Tatun ja Patun Kummat Keksinnöt on mainiota viihdettä niin lapsille kuin vanhemmillekin. Yksityiskohtaisissa kuvissa riittää ihmettelemistä. Meillä on otettu tavaksi aamiaispöydässä lukea ja katsoa yksi aukeama kerrallaan.

Hauskaa ja hullunkurista

Neljävuotiaalle faktaa on liikaa ja tämä kirja kaivetaan varmasti esiin muutaman vuoden päästä uudestaan. Nyt keskitytään hauskoihin ideoihin ja hullunkurisiin kuviin. Ja poikamme haluaa ehdottomasti olla Tatu, koska "sillä on hienot pinkit silmälasit".

Vanhojen hyvien tapojen mukaan ruokapöydässä ei saisi leikkiä leluilla tai lukea kirjaa. Meillä tästä poiketaan aika usein, sillä diabetespojan suu aukeaa helposti ihmetyksestä Tatua ja Patua katsellessa. Samalla vilahtaa jo lusikallinen puuroa ja jugurttia suuhun. Ja mikään ei ole niin mahtava juttu äidille kun aamiaishetken nopeuttaminen, sillä insuliinikin on vielä pistettävä.

Outolan pojat ihmettelee

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun suosio on jatkunut jo vuosia. Mitä Suomi lukee palstallakin on tämä kirja lasten ja nuorten kirjojen kategoriassa neljäntenä. Kummallisten keksintöjenkin parissa on seikkailtu ennenkin kirjassa Tatun ja Patun oudot kojeet. Uusin kirja kuitenkin kertoo kivalla tavalla historiasta ja jokaisella aukeamalla kerrotaan kuvaboxissa mitä kyseisenä aikakautena keksittiin. Aikajana on pitkä kivikautisesta viestintäjärjestelmästä mennään Jugu Jugu 200g hälypuhelimeen saakka. Outolan pojilla riittää ihmettelemistä ja niin myös lapsilla, jotka tämän kirjan saavat käteensä. Eikä vanhemmillakaan ole tylsää. Aamuhetki on pelastettu ja pimeä syksypäivä alkaa ainakin hiukkasen kirkkaammalla mielellä.

Tanja Huutonen

Kirjoittaja on toimittaja MTV Uutisissa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.