Tätä pikkumiestä ei voi olla näkemättä – näillä kuvilla irtosi heijastinkisan voitto

Hiirolan VPK:n, Liikenneturvan ja poliisin yhteisellä heijastinmaalikilpailulla kiinnitettiin huomiota pimeän ajan näkymiseen.

Kaikille avoimen heijastinmaalikilpailun alkuunpanijana oli Mikkelissä Hiirolan kylässä toimiva vapaapalokunta.

Erilaisia ideoita liikkujan turvallisuuden parantamiseksi saatiin runsaasti ja kilpailun raati ilahtui idearikkaudesta. Voittajakuvaksi valikoitui yhdistelmä, jossa perhe oli paneutunut sekä pienemmän että isomman kulkijan näkyvyyteen.

Voittajakuvien lähettäjä, perhe Arpiainen, saa palkinnoksi Hiirolan VPK:n lahjoittaman joulukinkun. Erityismaininnan arvoiset ideat palkitaan Liikenneturvan ja VPK:n yhteisellä tuotekassilla. Erityismaininnat saavat Jaana Karolina Karjalainen ja Heikki Kääriäinen.

Suihke ei korvaa tavallisia heijastimia

Hyvä heijastin palauttaa tehokkaasti siihen osuvan auton valon takaisin kuljettajalle. CE-hyväksytyssä (koodi EN 13356) heijastimessa on riittävästi heijastavaa pintaa ja materiaali on heijastimeksi sopiva. Useampi käytössä oleva heijastin auttaa autoilevaa havaitsemaan kävelijän paremmin.

– Erilaiset heijastimet eivät ole toisiaan poissulkevia vaan toisiaan täydentäviä. Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan jalankulkijan. Heijastinspray on hauska lisä, mutta näkyvyyden varmistamiseksi maalin lisäksi takissa kannattaa roikkua myös perinteinen CE-hyväksytty heijastin”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen painottaa.

Tarvittavan heijastavan sprayn sai noutaa joulukuun 5. päivä olleessa tapahtumassa ja kilpailuun otettiin osaa lähettämällä kuva VPK:n Facebook-sivuille tai sähköpostina. Kilpailun virallisena valvojana toimi vuoden poliisiksi nimitetty Toni Reinikainen. Kilpailuun tarvittavat Volvon LifePaint spraymaalit oli VPK:lle lahjoittanut Auto-Kilta Oy/Mikkeli.

Lähde: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat