Tätä et näe tv:ssä! – Kansainvälinen suurtuotanto hämmensi Selviytyjät Suomi -juontaja Riku Rantalan: "Kyllä siinä polvet tutisivat"

Riku Rantala paljastaa, miten massiiviset ovat Selviytyjät-tuotannon kulissit 6:34
Riku Rantala paljastaa, miksi hän piti tiukkasanaisen puheen kauden kilpailijoille juuri ennen avausjakson kuvauksia.

Selviytyjät Suomi -ohjelman uusi juontaja Riku Rantala yllättyi kansainvälisen suurtuotannon massiivisesta koneistosta. Kun kamerat käyvät, koko valtava tv-ryhmä jää näkymättömiin. 

Ympäri maailmaa lähes koko ikänsä reissannut Riku Rantala on kokenut matkoillaan jos jonkinmoisia seikkailuja, mutta töiden kannalta yksi mieleenpainuvimmista reissuista oli kansainvälisen suurtuotannon juontajapesti Malesiassa viime keväänä.

Selviytyjät Suomi -ohjelman uudeksi juontajaksi Juuso Mäkilähteen jälkeen valittu Rantala yllättyi ohjelmaa tehdessään monistakin asioista, mitkä eivät välity tv-katsojille. 

Ensimmäinen kuvauspäivä oli erityisen jännittävä.

Muistan ekan hetken, kun seisoin rannalla. Sitähän ei näy tv:ssä, mitä kaikkea siellä minun takanani tapahtuu: siellä on sata ihmistä, kymmenen kameraa, kaksi dronea, yksi iso nosturikamera, kaikki rakentajat.., Rantala luettelee.

Iso kansainvälinen formaatti vaatii valtavan määrän ammattilaisia. Kyllä siinä polvet tutisivat, kun ensimmäisen kerran avasin kilpailijoille suuni, kokenut tv-kasvo myöntää.

Docventures- ja Madventures-ohjelmistakin tuttu mies kertoo opetelleensa uutta rooliaan tosissaan.

Opettelin vuorosanoja ennakkoon hyvissä ajoin.

Kyseessä oli työkeikkanakin melko pitkä rupeama: reissu kesti lähes 40 päivää. Rantalan osalta päivät kuluivat tiiviisti tuotantoon tutustuessa silloin, kun kilpailijat olivat omilla saarillaan, eivätkä kilpailut tai heimoneuvostot työllistäneet juontajaa.

Kävin tutustumassa saarilla olevaniin pajoihin, joissa rakennetaan hienot koskemattomuuspatsaat, amuletit ja kilpailurakennelmat. Siellä riitti melkein vuorokauden ympäri hommia, kun kävin tutustumassa paikkoihin, Rantala kertoo.

Hän sai jatkuvasti myös raportteja päivän tapahtumista kilpailijoiden saarilta. Niistä sai ammennettua lisäinformaatiota esimerkiksi heimoneuvostoa varten.

Itse kilpailijoille monessa liemessä keitetty Rantala nostaa hattua.

Ensinnäkin ihmettelin tekijänä sitä, miten rajuihin olosuhteisiin kilpailijat oikeasti joutuvat. Kilpailu on supervaativaa ihan kelle tahansa. Jo se ravintomäärä on todella vähäinen: pieni keko riisi, jauhoja, öljyä, suolaa ja vettä, Rantala selvittää.

Vaikka mukana on tällä kaudella useampi urheilutaustainen ihminen, siitä huolimatta se on vaativaa. Siihen vaikuttaa niin moni asia: ruuan puute, kuumuus, nestehukka, vähäiset yöunet, hyttystenpuremat, tulehtuvat haavat. Mutta suurin haaste on korvien välissä.

Oman haasteensa Rantalalle toi perheen arjesta irtautuminen pidemmäksi aikaa.

Meillä on kolme alakoululaista lasta ja vaimolla vaativa asiantuntijatyö, joten välillä joutui miettimään, mitenhän kaikki pärjäävät.

Katso videolta, mitä asiaa Riku Rantala halusi painottaa kilpailijoille ennen ensimmäistä kilpailua: ”Pidin kaikille puheen, ennen kuin kamerat alkoivat”

Lue myös:

    Uusimmat