Mainos

Julkkisjoukon raju reissu ohi – draamaa ja sairastumisia vuorilla

Kingin ja Possen tuottaja-ohjaaja Tuomas Summanen vietti Huippujengin seurassa unohtumattomat pari viikkoa Perun vuoristossa. Nyt hän paljastaa ensi kertaa vaarallisen matkan käänteitä.

Huippujengi on uutuusohjelma, jossa kahdeksan julkisuudesta tunnettua henkilöä tavoittelee Etelä-Amerikassa sijaitsevan vuoren huippua. Ohjelma nähdään MTV3-kanavalla keväällä 2016.

Perun korkeita huippuja tavoitellut Huippujengi on nyt laskeutunut takaisin paikalliseen pikkukylään. Mitä kaikkea matkan aikana tapahtui, jää katsojille myöhemmin nähtäväksi.

Lukuisia palkintoja ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan työstään saanut Tuomas Summanen vietti porukan mukana vuorilla puolitoista viikkoa. Hän kertoo nyt ensimmäisiä kuulumisia raskaalta reissulta.

– Sinä päivänä, kun tulin paikan päälle, kilpailijat saapuivat harjoitusnousulta 5 500 metristä. Ryhmä näytti kuin olisi tullut sodasta. Se oli hurja näky, Summanen kuvailee vaativia olosuhteita.

Perusleiri sijaitsi 4 500 metrissä. Siellä kuvausryhmä ja esiintyjä viettivät viikkoja. Välillä nousuja tehtiin jopa 6000 metriin.

– Olosuhteet huomioon ottaen reissu oli todella raskas niin fyysisesti kuin henkisesti esiintyjille ja tuotantotiimille, hän lisää.

Ohut ilmanala teki tehtävänsä ja osa tuotantotiimistä sekä esiintyjistä kärsi vuoristotaudin oireista. Osa reagoi muilla tavoin.

– Meillä oli kuitenkin ammattitaitoinen lääkäri mukana ja olimme varautuneet sairastumisiin, joten mitään ei tarvinnut jättää tekemättä sairastelun takia, Summanen sanoo.

Summanen itse selvisi parin viikon matkastaan flunssalla, mutta myös hän pääsi kokemaan vuoristoilman rankan vaikutuksen.

– Minulla hakkasi sydän niin, että pulssini oli koko ajan vähintään 110. Jo pelkästään teltasta nousun jälkeen piti levätä hetki. Kun pesin hampaita vuorilla ensimmäisen kerran, luulin tukehtuvani, koska en muistanut hengittää samalla, Summanen kertoo kokemuksistaan.

Hän uskoo, että ohjelman viehätys ja voima tulevat olemaan siinä, että kaikki tapahtumat ovat täysin totta.

– Ylimääräistä draamaa ei tarvitse rakentaa, vaan se tulee itsestään. Kaikki haluavat vuorelle, mutta se ei tapahdukaan sormia napsauttamalla. Se matka on oikeasti tuskaa. Melkein uskallan väittää, että luvassa on kaikkien aikojen fyysisesti ja henkisesti raskain dokumentti-reality-sarja, Summanen tunnelmoi.

Huippujengi MTV3-kanavalla keväällä 2016.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja