Tätä Datsunia ei oltu pesty ikinä aiemmin – 44 vuoden pöly ja lika eivät irronneet ihan puutarhaletkulla

30 000 litraa vettä per auto – Nissanin huima tiskikonetesti 1:48
Nissan pesee kaikki uudet autonsa valtavassa "tiskikoneessa".

Autonhoito on ihana asia. Tätä Datsunia ei ole käsittelyn jälkeen tunnistaa enää samaksi.

Jutun perästä löytyvällä videolla nähdään vuosimallin 1976 Datsun 280Z, joka kokee melkoisen muodonmuutoksen ammattimaisten autonhoitajien käsittelyssä.

Auto ostettiin uutena 44 vuotta sitten philadelphialaisesta Datsun-liikkeestä. Omistajan, etunimeltään Dave, oli tarkoitus ryhtyä laittamaan sitä itselleen mieluisammaksi vaihtamalla siitä vähän sitä sun tätä, mutta jäätyään pian auton ostamisen jälkeen työttömäksi, projekti lykkääntyi ja lopulta jäi kokonaan.

280Z on maannut tallissa noista päivistä lähtien, sillä jossain välissä matkan varrella Dave kiinnostui enemmän avolavojen laittelusta. Auton mittariin ehti kertyä vain 350 mailia eli reilut 550 kilometriä.

Auto löysi kesällä 2019 uuden omistajan, joka otti heti yhteyttä kuuluisaan Ammo NYC -autonhoitoyritykseen saadakseen autonsa puunattua viimeisen päälle.

Tiimin putsatessa autoa, kävi ilmi, että se ei ollut koskaan todennäköisesti edes nähnyt kosteutta. Esimerkiksi konepellin alla olleet paperiset laput olivat edelleen täysin koskemattoman näköisiä.

Katso video puhdistuksesta ja erittäin tyydyttävästä lopputuloksesta alta.

Mutta ennen kuin uuden elämän saanutta autoa päästiin esittelemään Z-mallien harrastajille tarkoitettuun ZCON-tapahtumaan Nashvilleen, piti auto saada vielä teknisestikin kuntoon. Ruostetta ei onneksi ollut missään, mutta auto vaati uusia litkuja ja letkuja. Kun ne oli lyöty paikoilleen, oli aika käynnistää auto ensimmäisen kerran. Videon siitä löydät alta.

Lue myös:

    Uusimmat