Mainos

Tästä tunnistat valehtelijan – ammattilaiskuulustelijat paljastavat: "Keho saattaa antaa pieniä merkkejä"

2:25

Ota rahat ja juokse -ohjelman kuulustelijat Kimmo Keinänen ja Juha-Matti Kemppinen paljastavat tiukkoja yksityiskohtia siitä, miten tunnistaa valehtelijan.

VIDEOLLA: Kuulustelijat paljastavat yksityiskohtia valehtelusta!

Ota rahat ja juokse -ohjelmassa kuulusteluissa kilpailijoille piinaavia kysymyksiä esittävät rikosylikonstaapelin virasta eläköitynyt Kimmo Keinänen ja 36-vuotisen poliisin uran taakseen jättänyt Juha-Matti Kemppinen.

Nyt kokeneet miehet paljastavat konstinsa siihen, miten valehtelijan voi tunnistaa.

– Valehtelijan täytyy puhua. Meillähän on puhekieli ja elekieli. Puhtaasti elekielellä on vaikea lähteä arvioimaan. Kyllä se tarvitsee sen puheen lisäksi, Kemppinen toteaa.

– Kun ihminen puhuu valheita, saattaa keho antaa pieniä merkkejä. Keho ikään kuin koittaa tasapainottaa sitä valhetta, mies jatkaa.

Jos on aihe, mistä henkilö ei halua puhua totta tai kokonaan totta, kuulustelijat kertovat henkilön kasvojen liikehtivän tällöin eri tavalla. 

– Silloin henkilö rupeaa tekemään määrättyjä liikkeitä kasvoilla tai sitten verbaalisesti, Keinänen toteaa.

Ota rahat ja juokse -ohjelmassa kilpailijat saavat tunnin aikaa kätkeäkseen 10 000 euron rahasalkun. Jos etsivät eivät löydä salkkua 30 tunnin aikana, kilpailijat saavat pitää piilottamansa rahat. Onnistuvatko kilpailijat kätkemään rahasalkut ja kestävätkö heidän hermonsa kuulusteluissa?

Ota rahat ja juokse tiistaisin klo 21 MTV3-kanavalla!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.