Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi pestä kasvojasi suihkussa

Vaikka kasvojen peseminen suihkussa saattaakin säästää sinulta niin aikaa kuin vaivaa, tämä tapa ei kannata. Asiantuntija kertoo nyt, miksi. 

Jos olet tähän saakka pessyt kasvosi aina suihkussa käynnin yhteydessä, saatat joutua pyytämään iholtasi anteeksi. Kosmetologin mukaan kasvojen peseminen suihkussa ei nimittäin tee lainkaan hyvää orvaskedelle, ihosi uloimmalle kerrokselle.

– Kuuma vesi tulee suihkun suuttimesta suoraan kasvoillesi, ja voi näin ollen huuhtoa pois ihosi luonnolliset öljyt ja jättää ihosi herkäksi, suojattomaksi ja halkeilevaksi, kosmetiikkayritys Soko Glamin perustaja Charlotte Cho kertoo.

Kuuman suihkun sijaan nainen suosittelee pesemään kasvot kädenlämpöisellä vedelle pesualtaan päällä.

Jos haluat parhaan mahdollisen lopputuloksen, tee kuten Cho. Nainen kertoo tekevänsä kasvoilleen kaksoispuhdistuksen, ja tämän lisäksi kosteuttavansa kasvonsa huolellisesti kasvoöljyllä ennen suihkuun menemistä. Naisen mukaan öljy luo ihon pinnalle suojakerroksen, joka estää kosteutta pakenemasta iholta kuuman ja kuivattavan suihkun aikana. 

Mutta pesitpä kasvosi sitten ennen tai jälkeen suihkussa käynnin, Chon mukaan tärkeintä on, että kohtelet ihoasi hellästi.

Lähde: Buzzfeed

***


Lue myös:

    Uusimmat