Tästä syystä koiraa ei pitäisi koskaan taputtaa päähän – tervehdi mieluummin näin

8:24

Kun koiraa tervehtii, pitäisi asiantuntijan mukaan pään päälle taputtelun sijaan lähestyä eläintä sivusta ja antaa tämän tehdä aloitteen. Oikeasta lähestymistavasta kertoo brittilehti Mirror.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua koirien lihavuudesta.

Monien eläintenystävien voi olla vaikea vastustaa koirien hellimistä ja niille lässyttämistä. Siinä missä koirien rapsuttamisesta todella on hyötyä, ei tuntematonta koiraa pitäisi koskaan tervehtiä taputtamalla päälaelle.

Koirankouluttajaohjaaja Sarah Bartlett kertoo Mirrorille, että kyseinen lähestymistapa on koirien maailmassa todellisuudessa epäkohteliasta.

– Väärä tapa lähestyä koiria on kävellä niitä kohti ––, kumartua suoraan heidän ylleen ja mennä alas ja silittää niitä. Koiralle se on aika uhkaavaa, Bartlett sanoo.

Kun koiraa lähestyy suoraan kohti tai pään yläpuolelta, eläin saattaa vetää päänsä vielä alemmas merkkinä epävarmuudesta tulijaa kohtaan.

Lähesty sivusta

Asiantuntijan mukaan tuntemattomia koiria voi mennä silittämään, mutta lähestyminen kannattaa tehdä sivulta.

– Paras tapa on lähestyä heitä sivusta ja sitten mennä alas, Bartlett sanoo.

Ensin on hyvä käydä kyykkyyn koiran sivulle, ja sitten ojentaa tälle käsi. Jos koira haistelee kättä, voi eläintä rapsuttaa leuan alta tai korvan vierestä.

Jos koira kierähtää selälleen ja näyttää vatsansa, voi sitä myös helliä. Rapsuttamisen ja kutittelun sijaan Bartlettin mukaan koiran pitävät kuitenkin enemmän silittämisestä.

– Ole vain todella hellä. Hitaita, tasaisia, kevyitä sipaisuja, asiantuntija neuvoo.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja