Tästä lähdetään kääntämään suuntaa! Leijonilla synkkä finaalihistoria Kanadaa vastaan

Suomen ei kannata katsella liikaa peruutuspeiliin, kun se lähtee MM-finaaliin Kanadaa vastaan. Suomi on hävinnyt tähän mennessä kaikki MM-finaalinsa Kanadaa vastaan. 

Suomi oli voittanut vasta yhden mitalin MM-turnauksessa (Prahan hopea 1992), kun se lähti Italian MM-kisoihin vuonna 1994. Suomi pelasi kuitenkin hyvän turnauksen ja eteni finaaliin Kanadaa vastaan. 

Suomi oli hyvin mukana pelissä ja johtikin peliä jo 1–0, mutta Kanada pääsi tasoittamaan kyseenalaisesti. Maalia edelsi tilanne, jossa Rod Brind'Amour kamppasi Jari Kurrin. Voittomaalikisassa Mika "Veikko" Niemisen epäonnistuminen koitui Suomen kohtaloksi.

Kuluikin 13 vuotta, kun Suomi kohtasi Kanadan uudelleen MM-finaalissa. Suomella oli 2–3-tappioasemassa vielä hyvä maalintekopaikkakin, mutta Kanadan Rick Nash pääsi iskemään Pekka Saravon estelyistä huolimatta loppulukemiksi 4–2.

– Virhe oli tapahtunut jo siinä vaiheessa, kun Nash sai kiekon. Kun tuollainen äijä pääsee karkuun, ei siinä ole paljon tehtävissä, Saravo sanoi aiemmin MTV Urheilun jutussa

Kolmannen kerran Kanada tuli vastaan vuoden 2016 finaalissa. Siinä ottelussa Suomella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia, vaikka Kanada voitti ottelun vain 2–0. 

Kolmen MM-kisafinaalin lisäksi Suomi kohtasi Kanadan World Cupin finaalissa vuonna 2004. Suomi taisteli urhoollisesti, mutta Kanada voitti 3–2. 

Leijonien arvokisafinaalit Kanadaa vastaan

MM-kisat:
1994 Suomi-Kanada 1-2 rl.
2007 Suomi-Kanada 2–4
2016 Suomi-Kanada 0–2

World Cup:
2004 Suomi-Kanada 2–3 


Lue myös:

    Uusimmat