Mainos

Tästä ei puhuttu - Nokian superkamerapuhelin sisältää toisenkin mullistuksen

Nokian ehdottomasti kiinnostavin tuotejulkistus Barcelonan MWC-mobiiliteknologiatapahtumassa oli uusi Nokia 808 PureView -kamerapuhelin, joka sisältää huiman 41 megapikselin kamerasensorin.

Uutuuslaitteen kameralla otetuista kuvista on kohistu nyt kaksi päivää. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että 808 PureView sisältää myös äänipuolen osalta ennennäkemätöntä tekniikkaa. Siinä on nimittäin käytössä ensimmäistä kertaa Nokia Rich Recording -nauhoitusteknologia.

Monet ovat varmasti nähneet kännyköillä nauhoitettuja konserttitaltiointeja, joissa ääni on mennyt ns. "ruvelle", koska musiikin pauhe on ollut käytännössä liikaa puhelimen mikrofonin sietokyvylle.

Nokia Connects -sivustolla kerrotaan, että Rich Recording -teknologia poistaa tämän ongelman, sillä 808 PureView pystyy nauhoittamaan erittäin matalia ja erittäin voimakkaita ääniä stereolaadulla ilman, että ääni säröytyy.

Aiempaa parempi mikrofonitekniikka

Uudella Rich Recording -teknologialla on parannettu älypuhelimen mikrofonia niin, että nauhoitteiden äänenlaatu on huomattavasti aiempaa parempi. Nauhoitusteknologiassa on käytössä korvan kuuloalueen täysi kaistanleveys, mutta siinä on myös laajennettu dynaaminen ulottuvuus.

Perinteiset älypuhelimien mikrofonit alkavat aiheuttaa rätinää, kun äänenpaine saavuttaa vaikkapa musiikkikonserteissa käytetyt voimakkuudet. Säröongelmaa on pyritty korjailemaan erilaisten filttereiden avulla, mutta samalla niillä leikataan äänestä matalia taajuuksia, jolloin nauhoituksen äänestä tulee ohut.

Nokia Rich Recording -teknologian avulla käyttäjän luvataan pystyvän nauhoittamaan nelinkertaisesti voimakkaampia äänenpaineita kuin tavanomaisilla älypuhelimilla, ilman äänen vääristymistä tai rätinää. 808 PureViewin mikrofoni sietää jopa 140 dB SPL -äänenpaineita. Käytännössä äänenpaine olisi tuolloin jo suihkukoneen pauheen luokkaa.

Nokia Connects -sivustolla todetaan, että Nokia 808 PureViewin avulla suosikkibändien livekeikoilla nauhoitetut videot kuulostavat juuri sellaisilta kuin niiden pitääkin.

Sivustolla on myös oheinen esittelyvideo, jossa verrataan Rich Recordingin ominaisuuksia kahteen muuhun suosittuun älypuhelimeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.