Tässäkö ratkaisu sähköpotkulautojen aiheuttamaan riivattuun ongelmaan? Kuvan skuuttimaatti pistää kaduilla pitkin poikin makaavat laudat kuriin

Sukeltaja Jussi Ghoraieb hämmentyi pinnan alla: Helsinkiläiset heittäneet mereen skuutteja ja kaupunkipyöriä: ”Yllätti tosi paljon” 0:25
Katso myös video: Sukeltaja Jussi Ghoraieb hämmentyi pinnan alla: Helsinkiläiset heittäneet mereen skuutteja ja kaupunkipyöriä: ”Yllätti tosi paljon”

Kaduilla pitkin poikin makaavat sähköpotkulaudat ovat tuttu näky kaupungeissa, joihin potkulaudat ovat rantautuneet. Riivattuun ongelmaan yritetään etsiä nyt ratkaisua sähköpotkulautayhtiö VOI:n puolesta.

Yhtiö nimittäin pilotoi Pasilan Triplan kauppakeskuksessa sähköpotkulautojen pysäköintiin tarkoitettuja telineitä, joita on sijoitettu kaupunkikeskus Triplan ympäristöön viisi.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että pysäköintitelineiden avulla se haluaa helpottaa lautojen käyttöä ja ”vastata muun muassa liikunta- ja näkörajoitteisten toiveisiin sähköpotkulautojen asiallisesta pysäköinnistä”.

– Olemme ottaneet käyttöön pysäköintitelineitä monissa pohjoismaisissa kaupungeissa. Tukholmassa esimerkiksi olemme onnistuneet todella hyvin keskittämään sähköpotkulautojen pysäköintiä telineisiin, mikä helpottaa kaupunkilaisten arkea, VOIn maajohtaja Christina Moe Gjerde sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tripla joutui heti ongelmiin

Potkulaudat ovat olleet haaste Triplan alueella, minkä vuoksi tilannetta lähdettiin korjaamaan. Tarkoituksena on ollut löytää ratkaisu, joka olisi toimiva niin potkulautojen käyttäjien kuin ei-käyttäjienkin näkökulmasta, tiedotteessa kerrotaan.

– Halusimme telineet käyttöön erityisesti liikunta- ja näkörajoitteisia ajatellen. Niiden ansiosta lautojen pysäköinti voidaan hoitaa nyt turvallisesti ja tehokkaasti. Samalla palvelu helpottaa sähköpotkulaudan löytämistä, Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki kertoo.

Pysäköintitelineet eivät ole tarkoitettu vain VOI:n laudoille, vaan niihin voi pysäköidä minkä tahansa sähköpotkulaudan.

Lue myös:

    Uusimmat