Tässäkö on Suomen tuleva menestyslaji? Taloudellinen tuki ja suomalaiset perinteet saavat uskomaan "mahdottomaan" olympiaunelmaan

Suomi tavoittelee olympiapaikkaa softballissa 2:49
Video: Suomella on suuret suunnitelmat softballissa, jossa on perustettu maajoukkue tulevia arvokisoja silmällä pitäen.

Alun perin Yhdysvalloissa baseballin rinnalle kehitetyssä softballissa on tekeillä suuria suunnitelmia Suomessa. Softballin status ja suomalaisten lajiosaaminen pesäpallossa tarjoilevat mielenkiintoisen sekoituksen olympiapotentiaalia.

Vasta perustettua naisten softball-maajoukkuetta ei voi syyttää kunnianhimon puutteesta. Ensi kesänä EM-turnaukseen osallistuva maajoukkue tavoittelee mitalia jo seuraavista vastaavista karkeloista.

Siitä eteenpäin maajoukkueen tähtäimessä ovat softballin MM-kisat ja jopa mahdolliset kesäolympialaiset 2028.

Toistaiseksi softballia on pelattu olympialaisissa viidesti (1996, 2000, 2004, 2008, 2020), eikä laji ole mukana Pariisin kesäkisoissa 2024. Softballin kotimaassa järjestettävissä olympialaisissa, Los Angelesissa 2028, se erittäin mahdollisesti tekee kuitenkin jälleen paluun.

Maajoukkue saa apua kansainväliseltä lajiliitolta päävalmentajan etsimisessä, ja naisten Superpesiksen pelinjohtajat puolestaan kartoittavat potentiaalisia pelaajia nuorista lahjakkuuksista.

Naisten maajoukkueen joukkueenjohtajaksi nimetty Jukka Marttala arvioi suomalaisten pesäpalloilijoiden olevan urheilullisesti valmiita softballiin, mutta haasteita aiheuttavat varmasti etenkin lajin poikkeuksellinen syöttötekniikka ja lyöminen lujaa kohti tulevaan palloon.

– Tosi hyvä vastaanotto. Lähdetään pikkuhiljaa rakentamaan, Marttala sanoo.

Millainen laji on kyseessä? Mitä Marttala ja softballin Euroopan-johtaja sanovat Suomen mahdollisuuksista softballissa? Miten potentiaali näkyy Olympiakomitean tuessa? Katso aihetta käsittelevä Tulosruudun juttu artikkelin yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat