Tässäkö 60-vuotias mies? Kehonrakennuslegenda sai testistä mykistävän tuloksen

0:59
Rajua rääkkiä: kuusinkertainen Mr. Olympia Dorian Yates antamassa oppia kehonrakentaja "Testotimo" Naapilalle.

Kehonrakennuslegenda Dorian Yates on 60-vuotiaana biologiselta iältään likimain puolet nuorempi sikäli kuin on uskominen hänen tekemäänsä testiä.

Yates teki aikanaan kehonrakennuslavoilla armoitettua tulosta. Englantilainen voitti lajin arvostetuimman kilpailun Mr. Olympian peräti kuusi kertaa, kaikki peräjälkeen vuosina 1992–97.

Vaikkei Yates olekaan sanan varsinaisessa merkityksessä nuoruutensa voimissa enää 60-vuotiaana – niin rajun fysiikan kanssa hän riuhtoi uransa huippuvuosina – kovassa kunnossa ja biologisesti häkellyttävän nuori hän tekemänsä testin perusteella edelleen on.

Yates teki äskettäin laajan terveys- ja kuntotestin, jossa hän saavutti huimat tulokset.

– Näyttää siltä, että minun kahdeksanminuuttiset HIIT-kardioharjoitussessioni (korkean intensiteetin kestävyystreenit) kahdesti viikossa ovat kannattaneet, Yates kirjoitti Instagramissa.

Yatesin aerobinen kapasiteetti osoittautui kerrassaan erinomaiseksi. Se osui 90–100 prosenttipisteen väliin amerikkalaisen väestön vertailussa.

– Maksimaalisen hapenottokyvyn analyysi on yksi biologisen iän mittareista. Kronologinen ikäsi on 60 vuotta, mutta biologinen ikäsi on 30–39 vuotta, Yates raportoi saamistaan tuloksista.

Maineikas treenimetodi

Yhä kunnostaan uutterasti huolehtiva Yates noudatti kehonrakennusurallaan maineikasta korkean intensiteetin treenimetodia, jossa hän teki intensiivisiä mutta lyhyitä sarjoja raskailla painoilla.

Yates käytti treeneihin tällä metodilla vähemmän aikaa kuin suurin osa muista kehonrakennushuipuista, mutta tehokkaat treenit palautumisen kera toivat hänellä tulosta – häntä myös auttaneiden anabolisten steroidien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja