"Blondi pommittaja" inhosi nuoruuden lajiaan, mutta piti "näystä stringeissä" – pakkomielle vei hänet pitkälle

IBF-liiton maailmanmestariksi nyrkkeilyssä noussut Ebanie Bridges kilpaili nuorempana kehonrakennuksessa. Vaikka hän menestyikin, hän sanoo inhonneensa lajia.

Nyrkkeily oli naisilta pitkään kiellettyä. Australiassa naiset eivät saaneet harjoittaa lajia tosissaan tai käydä otteluita koko 1900-luvullakaan. Laji alkoi saada Australiassa jalansijaa vasta tämän vuosituhannen puolella, ja vuonna 1986 syntynyt Ebanie Bridgeskin suuntasi nuoruudessaan muiden urheilumuotojen pariin.

Karatea lapsena harrastanut ja sittemmin myös potkunyrkkeilyä sekä thainyrkkeilyä kokeillut Bridges alkoi teini-iässä satsata kehonrakennukseen. Hän nousi siinä Australian mestariksi ja osallistui moniin kansainvälisiinkin kilpailuihin. Bridges ei siitä huolimatta nauttinut lajista.

– En todella pitänyt kehonrakennuksesta. En pitänyt painojen nostelusta, vaan vihasin sitä, Bridges sanoi The George Groves Boxing Club -podcastissa.

– Pidin vain lavalla olemisesta, siitä että näytin kauniilta ja söpöltä stringeissä, ja pidin poseeraamisesta, tiedätkö mitä tarkoitan? Pidin siitä puolesta, että olin timmi, mutta vihasin prosessia, vihasin dieettaamista, vihasin painojen nostamista.

Bridges lisäsi pitäneensä myös jalkatreenipäivillään koreilusta, mutta lisäsi vielä, että "muuten en todellakaan nauttinut siitä".

Häntä ohjasi pakkomielle menestyksestä.

– Se oli jotain, mitä minun täytyi tehdä päästäkseni, mihin halusin, mestariksi urheilussa.

Bridges on aiemmin myöntänyt kehonrakennuksen opettaneen hänelle paljon, muun muassa valmistautumista, kurinalaisuutta ja johdonmukaisuutta.

– Kun asetat tavoitteen, nämä kolme taitoa ovat välttämättömiä millä tahansa elämän osa-alueella, hän kirjoitti Instagramissa vuonna 2020.

Bridges on kokenut kehonrakennuksessa saamiensa oppien ja kokemusten auttaneen häntä myös nyrkkeilymenestyksen saavuttamisessa.

– Kehonrakennus opetti minulle myös uhrauksien tekemisestä ja siitä, että olet itse itseäsi vastaan ja yksin, hyvin yksin. Tavoite on sinun, kuten mikä tahansa asettamasi tavoite, joten se on sinun käsissäsi eikä kenenkään muun. Sinun on tehtävä, mitä menestyminen vaatii, hän pohti ja listasi uhrauksiensa koskeneen rahaa, ystävien ja perheen kanssa vietettyä aikaa, alkoholia, juhlia sekä ruokaa.

Kehonrakennusmeriitit laudalta

Bridges siirtyi nyrkkeilijäksi verrattain myöhään ja otteli ensimmäisen kerran vuonna 2016, samana vuonna, jolloin hän täytti 30 vuotta. Muutaman amatöörivuoden jälkeen seurasi ammattilaisdebyytti vuonna 2019, ja jälki on ollut vahvaa.

Näyttävistä otteluita edeltävistä esiintymisistäänkin tunnettu Bridges on voittanut yhdeksän kymmenestä ammattilaisottelustaan. 36-vuotias nyrkkeilijä iski IBF-liiton kääpiösarjan maailmanmestariksi viime marraskuussa ja puolusti titteliään voitokkaasti joulukuussa.

Kehonrakennusmeriittinsä laudalta nyrkkeilijänä lyönyt australialainen tunnetaan myös hyvin lempinimellä "Blondi pommittaja".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja