89-vuotias ennätyskehonrakentaja ällistyttää – mies muistuttaa veistosta

Kehonrakentaja Jim Arrington menee kirkkaasti kategoriaan "mies kuin veistos". Ällistyttävää on, että ikää yhdysvaltalaisella on peräti 89 vuotta.

Arrington huomasi aikanaan teinipoikana apteekissa kehonrakennuslehden, ja nuorukaisen leuat loksahtivat auki muskelimiesten kyynärvarsien koosta. Painojen pariin piti päästä itsekin. Arrington sai lihasten kasvattamisesta kirjan ja aloitti itse treenaamisen 15-vuotiaana.

Treenivuosia on sittemmin kertynyt – jo 74. Arrington on treenannut historian meritoituneimpien kehonrakentajienkin kanssa alkuperäisellä Gold's Gymillä Venice Beachilla. Siellä hän tapasi aikoinaan Arnold Schwarzeneggerin läheisen ystävän Ken Wallerin, joka voitti Mr. Universen vuonna 1975.

– Kysyin Keniltä, mikä on kehonrakennuksen salaisuus. Hän sanoi, että kehonrakennuksen salaisuus on tehdä sitä, mikä toimii sinulla. Ajattelin itsekseni, että no, kiitos paljon, Arrington kertoi Men's Health -lehdelle.

Arrington näkee, että tuo on yksinkertaisuudessaan ydin – täytyy kokeilla, mikä toimii juuri sinulla.

– Pääasia, jota kroppasi haluaa tehdä, ei ole ylimääräisen lihaksen kasvattaminen. Niinpä sinun täytyy piiskata sitä koko lailla paljon ja rakentaa samaan aikaan paljon rasvaa, ja sitten treenata itsesi kisakuntoon, Arrington ruoti.

Arrington on vuosien saatossa tätä ohjenuoraa eri otteisiin noudattanut. Nostanut painoaan syömällä reilusti, kerryttänyt sekä lihasta että rasvaa, ja sen jälkeen dieetannut rasvaa pois.

Guinnessin ennätysten kirjassa

Nykyään Arrington harjoittelee kolmijakoisesti: maanantaisin jalat, keskiviikkona keskivartalon, mukaan lukien vatsan, rinnan, ja selän, ja perjantaina hänen ohjelmassaan ovat olkapäät sekä kädet.

Kunto on edelleen rautainen, suorastaan häkellyttävä. Esimerkiksi Arringtonin selän lihaksikkuus ja säikeet tekevät vaikutuksen myös kehen tahansa punttipersoonaan.

Guinness Wolrd Records twiittasi viime marraskuussa Arringtonista jakamansa videon yhteydessä tämän uskovan, että ikä on vain numero, ja totisesti, yhdysvaltalaisessa ikääntymisen merkit näkyvät vähäisesti. Ammattilaiskehonrakentaja Jerome Ferguson on ällistelemässä samalla videolla veteraanin fysiikkaa.

Moniin kymmeniin kehonrakennuskilpailuihin elämänsä varrella osallistunut ja voittojakin saavuttanut Arrington pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan maailman vanhimpana kehonrakentajana vuonna 2018. Hän sanoo todella nauttivansa treenaamisesta.

Eikä hän aio lopettaa ennen kuin kroppa antaa periksi tai maallinen taival päättyy.

Rajua rääkkiä! Näin kehonrakentaja Timo Naapila treenaa kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin opissa 0:59
Katso myös: Rajua rääkkiä – näin kehonrakentaja Timo Naapila treenasi kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin opissa.

Lue myös:

    Uusimmat