Mainos

Tässä seitsemän tulevaa sähköautoa, joihin tavallisellakin kuolevaisella on varaa

Business Insider on listannut seitsemän kohtuuhintaista sähköautoa, jotka ovat markkinoilla vuoteen 2020 mennessä.

Markkinoille odotetaan melkoista armadaa uusia sähköautoja lähivuosina. Monet niistä ovat kuitenkin hintaluokkansa vuoksi keskituloisten ulottumattomissa. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä useat autovalmistajat ovat tuomassa markkinoille myös kohtuullisemman hintaisia, noin 40 000 euron hintaluokassa olevia sähköautoja.

Alla on listattuna seitsemän sähköautoa, joiden toimintasäde on suurimmalle osalle autoilijoista enemmän kuin riittävä – ja joiden ostaminen ei välttämättä vaadi lottovoittoa.

Tesla Model 3

Noin 40 000 euron hintaluokkaan asettuvaa autoa ryhdytään valmistamaan kesän aikana. Edistyneillä autonomisilla ominaisuuksilla varustetusta autosta povataan valtaisaa menestystä. Sen toimintasäteeksi on arvioitu noin 350 kilometriä. Varauksia otetaan jo vastaan.

Tesla Model Y

Samaan tapaan kuin Model 3 on suunniteltu halvemmaksi versioksi S-mallista, on Y vastaavasti Model X:ää pienempi ja halvempi SUV. Model Y:tä odotetaan markkinoille viimeistään vuonna 2020, mutta sen hinnasta tai toimintasäteestä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Volvon sähköauto

Ruotsalaisvalmistaja kertoi huhtikuussa, että sen ensimmäinen täyssähköauto tullaan valmistamaan Kiinassa. Volvo USA:n toimitusjohtaja kertoi aiemmin keväällä, että kompaktiluokan auto asettunee noin 40 000 euron hintaluokkaan. Toimintasäteeksi lupaillaan noin 400 kilometriä.

Volkswagen I.D.

Volkkarin aivan uudenlaista täyssähköautoa odotetaan myyntiin vuoden 2020 aikana. Se tarjonnee jopa 500 kilometrin toimintasäteen ja asettunee hinnaltaan noin 35 000 euroon.

Fordin sähköauto

Ford ei ole paljastanut tulevan sähköautonsa hintaa, mutta on kertonut, että tuleva crossover-sähköauto on suunnattu massoille. Fordin mukaan on tärkeää, että mahdollisimman monella on varaa sähköautoihin, jotta ne alkaisivat yleistyä nopeasti. Toimintasäteeksi on lupailtu jopa 500 kilometriä.

Uusi Nissan Leaf

Nykyinen Leaf on Suomessakin suosittu sähköauto, joka maksaa noin 35 000 euroa. Uuden mallin toimintasäteen uskotaan kasvavan reiluun 300 kilometriin, mikä saattaa myös nostaa auton hintaa edeltäjäänsä verrattuna.

Opel Ampera-e

Opel lupailee uudelle sähköautolleen jopa 520 kilometrin toimintasädettä. Auton valmistus on jo aloitettu, mutta Suomessa se ei ole vielä toistaiseksi saatavissa. Hintaa sähkö-Opelilla lienee hieman yli 40 000 euroa.

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.