Ruotsi ottaa käyttöön supermaskit Pekingin talviolympialaisia varten

Koronapandemia huolettaa Pekingin talviolympialaisten alla. Ruotsin joukkue ottaakin tämän vuoksi käyttöön ns. supermaskit, kertoo Sportbladet.

Ruotsin joukkue sai torstaina ikäviä uutisia, kun uransa ensimmäisiin olympialaisiin matkaava 22-vuotias hiihtolupaus Leo Johansson antoi positiivisen koronanäytteen. Huolena on, että tartuntoja on luvassa lisää.

Kriittisin hetki tulee olemaan lentomatka Pekingiin, kun urheilijat ovat kontaktissa useiden ihmisten kanssa. Ruotsin hiihtoliitto ottaakin tämän johdosta käyttöön erityisen ns. supermaskin suojatakseen urheilijoita.

– Se ei vaikuta sääntöihin, mutta tiedämme silloin, että urheilijamme ovat paljon paremmin suojattuja kuin tavallisten maskien kanssa. Nämä maskit suojaavat sekä ulos- että sisäänhengitystä, alppihiihtopomo Tommy Eliasson Winter sanoo.

Alkuperäisenä ajatuksena oli, että maskeja käyttäisivät alppihiihtäjät ja skicross-urheilijat, mutta nyt kaikki Ruotsin hiihtoliiton alaiset urheilijat saavat oman maskinsa ennen matkaa Pekingiin.

– Yritämme suojata heitä mahdollisimman hyvin. Nyt heillä on hyvä suoja lentokentällä ja kun he istuvat koneessa toisten vieressä, Eliasson Winter toteaa.

Maskit on tuottanut ruotsalainen yritys ja niitä lähtökohtaisesti käytetään terveydenhuollossa. Niitä on myyty muun muassa karoliiniselle sairaalalle. Maskeissa on pattereilla toimiva tuuletin, joka puhdistaa ilmaa ja yhtiön mukaan kyse on yhdestä markkinoiden edistyneimmistä turvallisuustuotteista. 

Pekingin talviolympialaiset käydään 4. - 20. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat