Ruotsin maastohiihtotähdet hämmästelivät supermaskeja – "Näyttää siltä, että aiomme matkustaa avaruuteen"

Ruotsin hiihtoliitto esitteli vastikään ns. supermaskit, joita urheilijat käyttävät matkalla kohti Pekingin talviolympialaisia. Maastohiihtotähdet Charlotte Kalla ja Frida Karlsson hämmästelivät Expressenille uutta tuotetta.

Supermaskit oli alun perin tarkoitettu laskettelijoille ja skicross-urheilijoille, mutta käyttöä laajennettiin maastohiihtäjien piiriin. Kalla repesi nauruun, kun näki kuvat suojasta.

– Se näyttää todella siltä, että on kotelossa. Mikään ei enää yllätä. Pitää vain hyväksyä, että on erityiset olosuhteet, Kalla sanoi. 

Kalla kertoi, että ei varsinaisesti oli käyttänyt vastaavaa paitsi remontoidessa. Myös muut maajoukkuetähdet hämmästelivät uutta luomusta.

– Ne tuntuvat brutaalilta, mutta auttavat pitämään viruksen poissa, joten aion käyttää sitä. Se näyttää sairaalta, mutta maailma on nyt sairas, Maja Dahlqvist totesi.

– Se näyttää siltä, että aiomme matkustaa avaruteen, emmekä Kiinaan. Toivottavasti voimme säilyttää ne ja pitää halloweeninä, Karlsson sanoi. 

Alppihiihtäjä ja Cortinan viime vuoden MM-hopeamitalisti Kristoffer Jakobsen suhtautuu maskeihin skeptisemmin.

– Saamme keskustella lisää aiheesta johdon kanssa. Näin jonkun kuvan siitä. En ole hirveän innoissani siitä. Se näytti kömpelöltä, sen verran voin sanoa. Se näyttää joltain mega-ebolamaskilta. Silloin kysymys on, että tulisiko meillä olla myös kokosuojapuvut, Jakobsen sanoi.

– Miesten pomo näytti minulle eilen kuvan, mutta luulin hänen vitsailleen. Se on näin, meillä on hiton supermaski, mutta sitten unohtaa pestä kädet. On niin monia asioita, jotka ovat tärkeitä ja mikä on minun mielestäni tärkeämpää kuin käsihygienia, että sinulla on mega-supermaski. Onko se todella se, joka pelastaa meidät, Jakobsen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat