Tässä ovat Puolustusvoimien uudet pedot! Sotakoiranpennut ovat ensimmäiset 13 vuoteen

Tässä ovat Puolustusvoimien uudet pedot! Sotakoiranpennut ovat ensimmäiset 13 vuoteen 1:49
Katso, millaisista pedoista on kyse.

Puolustusvoimilla on yhteensä noin 130 sotakoiraa. Uusimmat tulokkaat toivotettiin tervetulleeksi hiljattain. Saksanpaimenkoira Kiti synnytti pentueen Niinisalon sotakoirakennelissä Porin prikaatissa. Asiasta uutisoi aiemmin Iltalehti.

Porin prikaatin, Pohjanmaan jääkäripataljoonan sotakoiraosaston johtaja, sotilasmestari Tero Rissanen kertoo, että pennut ovat eloisia ja voimakkaan oloisia.

Minulla on hyvät odotukset, että me saataisiin terveitä, vahvoja, avoimia ja toimivia saksanpaimenkoiria, Rissanen sanoo.

Yhdeksän pennun katraassa on kuusi urosta ja kolme naarasta. Tällä hetkellä pennut kävelevät ja nahistelevat, kuten artikkelin alussa olevalta videolta voi nähdä.

Puolustusvoimilla on pitkät perinteet koirien kouluttamisessa pennuista asti. Viime aikoina pentueita ei ole kuitenkaan hankittu.

– Edellinen pentue on tehty vuonna 2010, Rissanen avaa.

Moneen työhön

Yhdeksän pennun joukossa on monenlaisia kavereita. Pikkuisista koulutetaan partio-, räjähde- ja jälkikoiria.

Toistaiseksi koirien emä Kiti on kouluttanut pentuja koirien tavallisille tavoille. Seuraavaksi pennuilla alkaa ympäristöoppi.

– Rupeamme totuttamaan niitä eri ympäristöihin ja eri ääniin, jotta siinä vaiheessa, kun koirat lähtevät tuleville ohjaajille, niin ei tule kaikki ihan yllätyksenä, Rissanen avaa.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, millaisista kavereista on kyse!

Lue myös:

    Uusimmat