Tässä ovat presidentti Niinistön some-viestit, jotka kaatoivat sanomalehden verkkosivut

Presidentti Sauli Niinistö on jakanut tänään Facebookissa ja Twitterissä linkin Iisalmen Sanomien kolumniin, jonka lukemista hän suosittelee seuraajilleen.

Kyseessä on kirjailija Jyri Paretskoin kirjoittama kolumni "Tolkun ihmiset".  Kirjoituksessaan Paretskoi toteaa, että väite maahanmuuttokysymyksen kansaa kahtiajakavasta vaikutuksesta on valetta.

Paretskoi kirjoittaa, että Suomessa on valtava enemmistö, jota hän nimittää tolkun ihmisiksi. Kirjoituksessaan hän keskittyy siihen, minkälainen tämä tolkun ihminen hänen mielestään on.

Niinistö jakoi jutun sekä Facebookissa että Twitterissä seuraavanlaisesti:

Niinistö toteaa olevansa samaa mieltä Paretskoin kanssa.

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että presidentin some-viestit nostivat Iisalmen Sanomien kävijämäärän niin hurjaksi, että lehden nettisivut kaatuivat.

– Naureskelin tässä juuri, että presidentti kaatoi meidän sivut! Tuollaiseen ryntäykseen ei meillä ole oikein totuttu, kertoo lehden päätoimittaja Jarkko Ambrusin Ilta-Sanomille.

Paretskoi itse kertoo Iisalmen Sanomissa, että tolkun ihmisistä kertovalle jutulle saattoi olla tilausta. 

– Aihehan on päivänpolttava. Ajattelin, että kyllä joku sen lukee. Siinä on näkökulmana sellainen rauhoittava elementti. Nykyään, kun keskustelu alkaa, se menee heti toisen haukkumiseksi. Rasisti haukkuu suvakkia ja suvakki rasistia, Paretskoi sanoo.

Paretskoi toteaa pitävänsä myös itseään tolkun ihmisenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja