Tällainen on Trumpin uusi haastaja – Kamala Harris pyrkii demokraattien presidenttiehdokkaaksi

Demokraattien Kamala Harris aikoo pyrkiä presidentiksi. 4:09
Trumpin ex-lakimies paljastaa: Manipuloi verkkoäänestyksiä Trumpin hyväksi.

CNN:n mukaan Kalifornialainen senaattori Kamala Harris ilmoitti maanantaina lähtevänsä mukaan presidenttikisaan. Ilmoitus tuli videon muodossa.

Harris, 54, sanoi pyrkivänsä presidentiksi, koska hän haluaa taistella vääryyksiä kohtaan, jotka ovat nousseet esille Trumpin presidenttikaudella. Demokraattipoliitikko on edustanut Kalifornian osavaltiota senaatissa vuodesta 2017.

–  Tämän maan tulevaisuus riippuu teistä ja miljoonista muista, jotka taistelevat amerikkalaisten arvojen puolesta. Tämän takia pyrin Yhdysvaltojen presidentiksi, jotta voisin tuoda meidät kaikki yhteen.

Kritisoi Trumpia

Harrisin isä on jamaikalainen ja äiti intialainen. Harris on ensimmäinen maahanmuuttotaustainen nainen, joka on ilmoittanut pyrkivänsä presidentiksi 2020. Ennen poliittista uraansa Harris työskenteli syyttäjänä.

Harris on soimannut presidentti Trumpia rasismin lietsomisesta sekä muukalaisvihamielisyydestä. Hän väitti myös, että keskiluokan tarpeet on unohdettu Trumpin "turhamaisen projektin" vuoksi. Tällä hän viittasi valtion ennätyspitkään sulkutilaan sekä rajamuurihankkeeseen.

Harris julkaisi omaelämänkerran "The Truths We Hold" aiemmin tässä kuussa. Esikuvakseen hän nimeää Martin Luther Kingin.

Juan Rodriguez tulee olemaan Harrisin kampanjapäällikkö. Harrisin sisko Maya Harris, joka oli mukana myös Hillary Clintonin kampanjassa, tulee olemaan siskonsa kampanjan puheenjohtaja.

Toissa vuoden alusta lähtien Harris on toiminut Kalifornian senaattorina. Senaatin kuulemisissa hän on profiloitunut tiukkana kuulustelijana.

Aiemmin demokraattien ehdokaskisaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Massachusettsin senaattori Elisabeth Warren, Havaijin kongressiedustaja Tulsi Gabbard, New Yorkin senaattori Kirsten Gillibrand ja entinen asuntoministeri Julian Castro.

Lue myös:

    Uusimmat