Tässä on todellinen superlupaus: Leo, 17, on tehnyt kuusi maailmanennätystä, mutta ei ole tyytyväinen

Ruotsalaista Leo Petterssonia, 17, voi hyvällä syyllä kutsua vaistojousiammunnan todelliseksi superlupaukseksi. Nuorukainen on nakuttanut peräti kuusi maailmanennätystä nuorten sarjoissa.

Pettersson innostui aikanaan jousiammunnasta kokeiltuaan kotona vanhempiensa ostamaa lelujousipyssyä.

– Tunsin heti, että jousiammunta on minun juttuni, Pettersson sanoi Expressenin mukaan.

Neljä vuotta sitten Pettersson alkoi harjoitella ja kilpailla seurassa, ja touhusta tuli vakavampaa. Petterssonin lajina on lihasmuistin ja silmän yhteistyöhön ilman tähtäystä helpottavia välineitä perustuva vaistojousiammunta. Lupaus treenaa lähes joka päivä ja on ahkeroinut erityisen kiitettävästi koronapandemian aikana: maaliskuusta tämän kuun alkuun Pettersson oli ollut vain 10 päivää ampumatta.

Tulostakin nuoren uran varrella on tullut ja toden teolla. Pettersson ei ole silti tyytyväinen: nuorten ennätyksiä takoneella lupauksella on nimissään "vain" kuusi kahdeksasta mahdollisesta ME:stä.

Viikonloppuna Pettersson havitteli Ruotsin Hudiksvallissa hallikilpailuissa neljää maailmanennätystä, mutta joutui tyytymään kahteen.

– Tavallisesti sitä olisi varmaan tyytyväinen, että on onnistunut rikkomaan maailmanennätyksen. Olin kuitenkin pahalla tuulella, koska missasin yhden kolmella pisteellä, Pettersson kommentoi Aftonbladetin mukaan.

Pettersson jäi kolmen pisteen päähän ME:stä 18 metrin etäisyydeltä. Hän kuitenkin onnistui paremmin 25 metristä, tuloksenaan 533 pistettä. Pettersson rikkoi juniorien (nuoret 20-vuotiaisiin saakka) maailmanennätyksen 32 pinnalla ja teki samalla uuden kadettien (15–17-vuotiaiden) ennätyksen.

– Se oli hienoa, hän tunnelmoi.

Vaikka Pettersson on ampunut paljon, tatsi kisassa ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen.

– On aina vaikea päästä käsiksi sisällä ampumiseen, kun on ampunut koko vuoden ulkona. Oloni on myös turvallisempi, kun ammun ulkona, Pettersson tuumi.

MM-kisoihinkin tulevaisuudessa hamuava Pettersson haluaa jo pian revanssin 18 metristä – ja nimiinsä kaikki maailmanennätykset.

– Seuraava mahdollisuus on lokakuun 24. päivä ja käytän sen, hän ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja