Tässä on Suomen suosituin koirarotu: "Sopivan kokoisia, mukavaluonteisia ja suhteellisen helppohoitoisia"

Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon koiranpennun hankinnassa 10:35
Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon koiranpennun hankinnassa

Labradorinnoutajien rekisteröintimäärät kasvoivat vuonna 2019 entisestään!

Suomen suosituin koirarotu on labradorinnoutaja. Labradorinnoutajien rekisteröintimäärät kasvoivat vuonna 2019 entisestään. 

"Ne ovat sopivan kokoisia, mukavaluonteisia..." 

Suomen Kennelliitto rekisteröi 2019 vuonna 2307 labradorinnoutajaa. Määrä kasvoi toissavuodesta 112 koiralla.

– Labradorinnoutaja on kaikkialla yksi suosituimmista roduista. Ne ovat sopivan kokoisia, mukavaluonteisia ja suhteellisen helppohoitoisia, toteaa Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen rodun suosiosta.

Toiseksi kiilasi jämtlanninpystykorva, joita rekisteröitiin viime vuonna 1424 koiraa. Kolmanneksi tuli saksanpaimenkoira 1259 rekisteröinnillä.

Listalla ei toissavuodesta yhtään uutta rotua

Tutut rodut jatkavat muutenkin kymmenen suosituimman joukossa. Listalla ei ole toissavuodesta yhtään uutta rotua, mutta sijoitukset vaihtelevat.

Kultainennoutaja nousi neljänneksi ja shetlanninlammaskoira kuudenneksi. Suomenlapinkoira on kymmenen suosituimman rodun joukossa suurin putoaja: rekisteröintimäärät laskivat viime vuonna 240 koiralla, ja suomenlapinkoira putosi toiselta sijalta viidenneksi.

"Kärkikymmenikössä suurin huolenaihe on suomenajokoira"

Viidestä kotimaisesta rodusta suurin osa mahtuu kymmenen suosituimman joukkoon. Ssuomenajokoira sijoittui seitsemänneksi ja karjalankarhukoira kymmenenneksi.

Muut kotimaiset rodut sijoittuvat rekisteröinneissä kauemmas kärjestä: kansalliskoiramme suomenpystykorva sijalle 12 ja lapinporokoira sijalle 45.

– Kärkikymmenikössä suurin huolenaihe on suomenajokoira. Sen suosio on laskenut kymmenessä vuodessa puoleen ja 30 vuodessa neljännekseen entisestä lukemasta, Lehkonen sanoo.

Tällaiset rodut olivat suosituimpia

Kaiken kaikkiaan viime vuonna rekisteröitiin 45 111 koiraa. Määrä on laskenut vuodesta 2018, jolloin rekisteröitiin 45 704 koiraa.

Koirarodut jaetaan kymmeneen eri roturyhmään käyttötarkoituksen ja ominaisuuksien perusteella. Näistä ryhmistä suosituin viime vuonna oli pystykorvat ja alkukantaiset koirat, joita rekisteröitiin yhteensä 9850 koiraa.

Toiseksi suurin roturyhmä oli seurakoirat 6939 rekisteröinnillä.

Kolmanneksi suurin ryhmä oli noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat 6411 rekisteröinnillä.

Pienin roturyhmä oli vinttikoirat 736 koiralla.

Lähde: STT

Lue myös:

    Uusimmat