Tässä on Spotifyn ensimmäinen laite – Car Thingin testaus nyt alkamassa

Spotify on esitellyt kautta aikain ensimmäisen laitteensa, jota esitellään blogipäivityksessä. Car Thing on tarkoitettu autoilevien Spotify-käyttäjien kuuntelutottumusten selvittämiseen.

Car Thing saa virtansa auton 12V-liitännän, siis ”tupakansytyttimen” kautta. Pienikokoinen laite tottelee äänikomentoja ja mahdollistaa näin Spotifyn käyttämisen myös ajon aikana. Car Thing aktivoituu ”Hey Spotify” -komennolla ja osaa toistaa pyydettäessä niin yksittäisiä kappaleita, albumeja kuin soittolistojakin.

Laitteessa on pieni pyöreä näyttö, joka näyttää, mitä milloinkin toistetaan. Car Thingin toisessa päässä on neljä painiketta esiasetettujen soittolistojen kuuntelemista varten.

Erikoista kyllä, Car Thing ei ole näillä näkymin tulossa myyntiin. Sen sijaan tarkoituksena on jakaa laitteita joillekin Premium-käyttäjille täysin ilmaiseksi ja selvittää, miten ihmiset kuuntelevat musiikkia ja podcasteja autoillessaan. Spotify aikoo tulevaisuudessakin pysyä suoratoistopalveluna ja jättää laitteiston valmistamisen muille.

Spotifyn tiedetään kuitenkin patentoineen Car Thing -tuotemerkin lisäksi myös tuotemerkit Home Thing ja Voice Thing, mikä vihjaisi, että yhtiöllä olisi ainakin jonkinlaisia suunnitelmia myös laitteiden varalle.

Näillä näkymin Car Thingin käyttäjät valitaan kaikki Yhdysvalloista, eikä suunnitelmia testauksen laajentamiselle ainakaan toistaiseksi ole.

Lue myös:

    Uusimmat