"Tässä on mahdollisesti jotain vakavaa" – asiantuntijalta synkkä arvio kuningatar Elisabetin tilanteesta

4:35
Kuningatar Elisabetin terveydentila on romahtanut – tämä tilanteesta tiedetään nyt

BBC:n entisen kirjeenvaihtajan Richard Sumnerin mukaan brittihovin antama tiedote kuningatar Elisabetin terveydentilasta osoittaa, että tilanne on todennäköisesti vakava. 

Kuningatar Elisabetin, 96, terveydentila aiheuttaa tällä hetkellä vakavaa huolta ympäri maailman. Torstaina 8. syyskuuta tiedotettiin, että Elisabetin terveydentila olisi romahtanut. Hovi esitti tiedotteessaan, että Elisabetin terveydentila olisi huolestuttanut kuningattaren lääkärit, jotka ovat suositelleet, että tämä pysyy tarkkailun alla. 

Tilanteen vakavuudesta kertoo se, että kuninkaallisen perheen jäsenet ovat kokoontuneet kuningattaren luo Balmoralin linnaa. BBC:n entisen kirjeenvaihtajan Richard Sumnerin mukaan myös hovin äärimmäisen harvinainen tiedote osoittaisi, että kyseessä olisi hyvin vakava tilanne. 

– Koko palatsin viestintälinja on aina ollut vähättelyä, ja olen aina epäillyt, että kyse on mahdollisesti muustakin kuin vain liikkuvuusongelmasta, Sumner kommentoi. 

Iäkäs Elisabet on huolestuttanut terveydentilallaan aiemminkin. Sumner kertoo toivovansa, että kyseessä olisi ohimenevä tilanne, mutta hänen mukaansa hovin tiedotteen muotoilusta voitaisiin päätellä paljon. 

– Mielestäni palatsin huolellisesta sanamuodosta päätellen tässä on mahdollisesti jotain vakavaa tapahtumassa. 

Sumnerin mukaan Elisabetin viime aikoina kohdanneet ihmiset ovat sanoneet, että kuningatar olisi vielä mieleltään hyvin terävä sekä äärimmäisen kiinnostunut asioista. Hän lisää, että tästä huolimatta saattaa olla, että Elisabetin fyysinen kunto olisi pettämässä. 

– Vaikka ei ole selvää, millä tavalla tai kuinka pahasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja