Tässä on maailman parhaaksi rankattu olut – "saavuttamaton graalin malja"

Olutharrastajien yhteisö ja epävirallinen parhaiden oluiden rankkaaja Beer Advocate kertoo, mitä olutta kannattaisi maistaa.

Suomalaiset oluenystävät joutuvat taittamaan melkoisen matkan, mikäli haluavat maistaa maailman parhaaksi rankattua olutta. Olutyhteisö ja -lehti Beer Advocate on nimittäin rankannut oluiden "graalin maljaksi" Vermontilaisen pienpanimon oluen, Heady Topperin. Heady Topper on Douple IPA -olut Alchemist -nimiseltä pienpanimolta ja sitä on harvoin saatavilla Vermontin ulkopuolella. Heady Topperia pannaan aina rajoitettu erä. Beer Advocate -yhteisössä olut on saanut 100 pistettä yhteensä 6082 arvioijalta. Mikä yllättävintä, tämä oluiden "saavuttamattomaksi graalin maljaksi" nimetty juoma maksaa ainoastaan 3 dollaria, eli noin 2 euroa tölkiltä.

Olut on saanut aikaan kuitenkin sen verran suuren hypen, että neljän tölkin pakkausta myydään nettihuutokaupoissa muutamalla sadalla dollarilla. Graalin maljan lisäksi Heady Topperia on kutsuttu muun muassa jumalten simaksi. Oluttölkin kyljessä komeileekin olutta siemaileva partasuinen kaveri.

– Oluen aromi osuu suuhun kuin vasta ajettu nurmikko, kiitos runsaan humalan. Suutuntuma on tahmea ja kermainen ja maku tarjoaa mahtavaa katkeruutta, jota tasapainottaa kukkaisuus, Foodbeast-ruokasivustolla kuvaillaan.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja