Tässä on kuningatar Elisabetin, 94, yllättävä suosikkidrinkki – ikävä väärinymmärrys hämmensi takavuosina: "Hän olisi pulassa, mikäli joisi niin paljon"

9:15
The Crown -sarjan uuden kauden tapahtumat menivät tunteisiin – ovatko nämä kohua herättäneet käänteet faktaa vai fiktiota?

Kuningatar Elisabet nauttii suosikkidrinkkinsä säännöllisesti, mutta kohtuudella.

Kuningatar Elisabetin, 94, tiedetään olevan perinteitä rakastava monarkki, ja siksi hallitsija onkin suosinut samoja lempijuomiaankin jo vuosikausien ajan. Elisabetin erityisherkun tiedetäänkin olevan lasi giniä sekoitettuna Dubonnetiin, jotka kuningatar nauttii ennen päivällistä. Dubonnet on makea, viinipohjainen aperitiivi, joka on erityisesti kuningattaren mieleen. 

Muutamia vuosia sitten huhuttiin Elisabetin nauttivan useita drinkkejä päivässä, kun kuningattaren entinen kokki Darren McGrady antoi lehdistölle asiasta lausunnon, joka kuultiin ikävällä tavalla väärin. McGrady oli todennut Elisabetin pitävän ginistä sekä Dubonnetista, kun taas toimittaja kuuli puhelimessa virheellisesti McGradyn toteavan Elisabetin aloittavan jokaisen aamunsa ginillä. 

– Hän olisi pulassa, mikäli joisi niin paljon. Kuningatar ei herää aamuisin ja nauti heti isoa gin tonicia, McGrady oikoi sanojaan myöhemmin. 

Ginin ja Dubonnetin lisäksi Elisabet pitää toisinaan myös makeasta saksalaisesta viinistä, jota hän juo päivällisen yhteydessä. Kuningattaren avustaja Paul Whybrew valmistaa kuningattaren drinkit aina, kun Elisabet niitä halajaa. 

Elisabetin suosikkidrinkki syntyy annoksesta giniä, toisesta annoksesta Dubonnetia sekoitettuna jäiden joukkoon. Loppusilaus saadaan sitruunankuorella. 

Buckinghamin palatsi tuottaa nykyään myös omaa giniään, jota valmistetaan palatsin puutarhan omista raaka-aineista. Myös kuningattaren toisessa kodissa Sandringhamissa valmistetaan omaa giniä, kuten tehdään myös Elisabetin vanhimman pojan prinssi Charlesin kotona Highgrovessa. Elisabetin Skotlannin kodissa Balmoralissa tuotetaan linnan omaa single malt -viskiä. 

Lähteet: Independent, People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja