Huuhkajat jättimäiseen voittoon! Oliver Antman jälleen ratkaisijana – näin EM-karsintojen kärkipeli eteni

Suomen A-maajoukkue otti huipputärkeän 1–0-voiton Kazakstanista jalkapallon EM-karsintojen viidennessä ottelussa torstaina. Oliver Antmanin toisen puoliajan voittomaali pitää Huuhkajat H-lohkon piikkipaikalla. Tässä artikkelissa MTV Urheilu seurasi Astanassa pelattua kamppailua hetki hetkeltä.

LIVESEURANTA:

19.05: Oliver Antman on tehnyt nyt viisi maalia seitsemään otteluun Suomen A-maajoukkueessa. Huuhkajat on sen sijaan voittanut neljä edellistä otteluaan EM-karsinnoissa, päästämättä maaliakaan. Tähän lienee hyvä päättää tämä liveseuranta. Kiitos seurasta!

18.59: Huuhkajat on kerännyt viidestä EM-karsintaottelustaan nyt 12 pistettä. Tanskalla on mahdollisuus nousta lohkossa toiseksi, kun se kohtaa San Marinon myöhemmin tänään.

18.55: PELI ON PÄÄTTYNYT – SUOMI VOITTAA!

18.51: Ottelu lähenee loppuaan. Suomi sinnittelee keltapaitojen painostuksessa…

18.48: Suomi rakentelee kauniisti rangaistusalueen sisälle, mutta Alhon viimeinen passi puretaan kulmapotkuksi. Huuhkajat pelaa nyt fiksusti aikaa pois kellosta…

18.44: Ottelun toinen keltainen kortti näkee päivänvalon, kun Bystrov saa varoituksen rumasta taklauksesta. Jensen saa tältä pahasti jaloilleen ja nilkuttaa pois tuskissaan.

18.43: Huuhkajilta kolmas vaihto. Robert Taylor astuu kehiin, kun maalintekijä Antman astuu sivuun. Viisi minuuttia jäljellä.

18.41: Kazakstan lähellä tasoitusta! Kotijoukkue hakee nyt vimmatusti vastausta Antmanin osumaan. Hradecky hoitaa kuitenkin homman.

18.35: MAALI! Oliver Antman laukoo Suomen johtoon! Glen Kamara pelaa pallon Benjamin Källmanille rangaistusalueen edustaan, josta vaihtomies siirtää sen Antmanille, eikä tämä viimeistelyssään epäonnistu! 78 minuuttia pelattu, 1–0 Suomelle!

18.26: Pukin esitys jäi tänään ikävän kädenlämpöiseksi. Yksi vaarallinen laukaus avausjakolla ainoana huippuhetkenä. Toivotaan parempaa esitystä Tanskaa vastaan.

18.22: Huuhkajat suorittaa ensimmäiset vaihtonsa! Rasmus Schüller tekee tilaa Glen Kamaralle. Benjamin Källman ottaa puolestaan Teemu Pukin paikan piikissä.

18.20: Schüller tällää taas! Antmanin pitkä kuljetus päättyy aivan rangaistusalueen reunalle. Schüller pääsee kuitenkin irtopalloon ja ampuu sen voimalla kohti maalia, pakottaen maalivahdin sylkemään eteensä. Tunti pelattu, tilanne edelleen 0–0.

18.16: Huolestuttava näky. Kaan Kairinen saa pahasti jaloilleen Samorodovin tullessa myöhässä tilanteeseen. Sparta Prahan keskikenttämies nilkuttaa kentän sivuun, kun Glen Kamaralle annetaan ohjeita vaihtopenkin tuntumassa…

18.15: Pohjanpalo tekee omistautuvaisesti töitä alaspäin ja pelastaa Suomen paineen alta. Hän saa myös ikävännäköisen osuman selkäänsä keskialueen rikkeessä, mutta pystyy onneksi jatkamaan.

18.14: Schüller tällää! Suomi pelaa viimein maltilla ylöspäin ja se tuottaa tulosta. Lopulta Rasmus Schüller pääsee lataamaan pienestä pomppupallosta. Laukaus kimpoaa kuitenkin kulmapotkuksi, josta ei vaaranpaikkaa synny. Nikolai Alhon kaukolaukaus menee myös ohi kohteen.

18.10: Toinen puoliaika on alkanut hyvin paljolti samanlaisena kuin ensimmäinenkin. Huuhkajat nauttii pallonhallinnasta, mutta ei kykene etenemään pelivälineen kanssa vaaranpaikoille. Tekonurmialusta on selvästi vauhdikas ja tuottaa ajoittain ongelmia kummallekin joukkueelle.

18.02: PELI JATKUU! Toinen puoliaika on käynnissä. Kazakstan tekee yhden vaihdon, kun kärkimies Abat Aimbetov korvataan kymppipaita Maxim Samorodovilla.

17.54: Oliko pallo sittenkin kentän sisällä?

17.47: PUOLIAIKA! Ensimmäinen jakso tulee päätökseen 0–0-tilanteessa. Odotetun rikkonainen ottelu on ollut pääosin Suomen hallintaa, mutta vain marginaalisesti. Selkeä kontrolli ja viimeiset ratkaisut ovat uupuneet. Oliver Antmanin yksilösuoritus sai Markku Kanervan jo hetkellisesti tuulettamaan, kunnes VAR-tarkastus vahvisti pallon käyneen päätyrajan väärällä puolen.

17.43: Niskanen ampuu rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta voimakas laukaus kilpistyy Kazakstan-puolustukseen. Arttu Hoskonen lanaa sen jälkeen vastustajan hyökkäyspäässä kumoon, mutta selviää varoituksetta.

17.42: Paha pallonmenetys avaa Kazakstanille sauman iskeä, mutta Hradecky torjuu kaukolaukauksen hyvin.

17.40: EI MAALIA! Oliver Antman yllättää huikealla kuljetuksella kentän oikealta laidalta, päätyrajaa pitkin boksiin. Hän hakee syötöllään Joel Pohjanpaloa, mutta pallo menee Kazakstanin puolustajasta omiin. Antman ja Pohjanpalo toivovat maalia, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen pallon todetaan käyneen rajojen väärällä puolella. Tilanne siis edelleen 0–0 Astanassa.

17.39: MAALI! Suomi luulee menneensä 1-0-johtoon, mutta mitä nyt tapahtuu? VAR-tarkastus käynnissä…

17.29: Hradeckylla meinaa ottaa ohraleipä. Aikainen keskitys vasemmalta laidalta leijailee ilkeästi yläriman alle, eikä suomalaisvahti saa palloa kiinni. Sen sijaan isännille kulmapotku, josta ei Suomen onneksi tule mitään.

17.25: Kazakstan laukoo ensi kertaa maalia kohti. Abat Aimbetov ohittaa Jensenin helponnäköisesti keskiympyrässä, jatkean juoksuaan aina boksiin asti. Ivanovin painostuksessa laukaus jää kuitenkin Hradeckyn hyppysiin.

17.21: Teemu Pukki käy lähellä! Suomi iskee nopeasti vastaan. Pohjanpalo pelaa pallon sivuttain Pukille, jonka matala laukaus takakulmaa hakien torjutaan kuitenkin juuri ja juuri kulmaksi. Huuhkajat nyt selvästi niskan päällä.

17.20: Upeaa kuunneltavaa! 75 paikalle saapunutta suomalaiskannattajaa tekevät kovaa ääntä Astanassa chänttien kantautuessa aina kameramikkeihin saakka.

17.18: Suomi saa ottelun toisen kulmapotkunsa ja antaa sen jälleen lyhyenä. Kazakstan ehtii tukkimaan tilan ja tilanne kuihtuu kasaan.

17.16: Rasmus Schüller saa pallon ikävästi rintakehäänsä. Kazakstanilaispuolustaja selviää tilanteesta kuitenkin hämmentävästi ilman varoitusta. Suomi saanut kuitenkin paremman otteen pelistä.

17.12: Alho voittaa vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta. Syöttö ei kuitenkaan tavoita sinipaitoja. Hetkeä myöhemmin Jensenin laukaus kulmapotkun jälkitilanteesta jää kesyksi.

17.09: Richard Jensen kokee kovia. Ilmari Niskanen hyppää Huuhkajat-pakin kanssa samaan palloon, johtaen ikävään yhteentörmäykseen. Aberdeen-puolustaja kykenee kuitenkin jatkamaan.

17.07: Ensimmäinen vaaranpaikka nähty! Kazakstan hyökkää suoraviivaisesti, mutta voimakas laukaus rangaistusalueen reunalta menee yli Lukas Hradeckyn maalin.

17.00: Ottelu käynnissä! Vaihdetaan kello samalla pelikelloon.

16.57: Maamme-laulu laulettu! Paikalla tänään pitkän matkan kulkenutta 75 suomalaiskannattajaa.

16.53:Pelaajat marssivat tunnelista kentälle! Suomi tänään sinisissä vierasasuissa, Kazakstan täyskeltaisissa.

16.50: Kymmenen minuuttia ottelun avauspotkuun! Kyseessä ei suinkaan ole Suomen ensimmäinen jalkapallomaaottelu tänään, sillä aiemmin Pikkuhuuhkajat kohtasi Islannin Turussa.

16.36: Tänään oikean wing-backin roolissa avaavan Nikolai Alhon tie Astanaan kävi puolestaan melkoisten koettelemusten kautta. Kuuntele hänen hurja matkatarinansa alta.

Nikolai Alhon matka Huuhkajien pariin oli mennä täysin penkin alle – "Tällaista tämä on välillä" 0:28
"Tällaista tämä on välillä!"

16.18: Teemu Pukki avaa tänään piikissä Joel Pohjanpalon kanssa. Ennen Astanaan saapumista Minnesota Unitediin kesällä siirtynyt suomalaistähti sai kaksi tärkeää onnistumista MLS:ssä vaikean alun jälkeen.

Teemu Pukki kertoo, miten siirto MLS-sarjaan sujui: "Suoraan syvään päätyyn" 6:03
Teemu Pukki kertoo, miten siirto MLS-sarjaan sujui: "Suoraan syvään päätyyn"

16.11: Suomella on kuitenkin hyvä historia Kazakstania vastaan. Viidestä edellisestä kohtaamisesta neljä on päättynyt Huuhkajien voittoon, yksi tasapeliin. Maalierokin on Suomen hyväksi 7-1.

16.08: Huuhkajia odottaa tänään haastava ja kiihkeä vierasottelu. Kazakstan päihitti aiemmin kotikentällään lohkon ennakkosuosikki Taskan, minkä lisäksi vieraissa ovat kaatuneet myös San Marino ja Pohjois-Irlanti.

16.05: Daniel Håkansia ei sen sijaan kokoonpanossa nähdä. San Marinoa hattutempulla kurittanut laitahyökkääjä jää pienten vaivojen vuoksi tästä pelistä sivuun.

15.59: Markku Kanervan avauskokoonpano näyttää hyvin odotetunlaiselta. Hiljattain Englannin Ykkösliigaan siirtyneen Ilmari Niskasen valinta vasemmalle laidalla Jere Urosen sijaan on ehkä pienimuotoinen yllätys.

15.51: Huuhkajien kokoonpano on selvillä!

Avauskokoonpano: Hradecky; Alho, Hoskonen, Ivanov, R. Jensen, Niskanen; Antman, Schüller, Kairinen; Pohjanpalo, Pukki.

Vaihtopenkki: Joronen, Sinisalo, Tenho, Kamara, Taylor, Källman, Soiri, Tomas, Peltola, Uronen, Mäenpää, Pallas.

15.50: Tervetuloa mukaan MTV Urheilun otteluseurantaan!

Lue myös:

    Uusimmat