Tass: Venäjän viestintäviranomainen vaatii: Mainokset luvattomista mielenosoituksista pois YouTubesta

1:04
Moskovassa lähes 50 000 ihmistä on jälleen tänään kokoontunut osoittamaan mieltään

Venäjän viestintäviranomainen Roskomnadzor vaatii Googlea estämään Youtube-mainokset luvattomista mielenosoituksista, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass.

Youtube on Googlen omistama internetissä toimiva videopalvelu.

Viestintäviranomaisen mukaan jotkut tahot ostavat Youtubesta mainostilaa levittääkseen tietoa luvattomista mielenosoituksista tavoitteenaan häiritä vaaleja Venäjällä.

Venäjällä on osoitettu viime viikkoina laajasti mieltä. Eilen luvalliseen mielenosoitukseen osallistui kansalaisjärjestön mukaan lähes 50 000 ihmistä. Viranomaisten mukaan paikalla oli noin 20 000 mielenosoittajaa.

Luvallisen mielenosoituksen jälkeen ihmiset jatkoivat protestoimista epävirallisissa mielenosoituksissa, joissa otettiin kiinni yli 130 ihmistä.

Viranomaiset olivat antaneet luvan päivällä järjestettyyn mielenosoitukseen, mutta eivät sen jälkeiseen tapahtumaan, joka muun muassa tukki liikenteen Maroseika-kadulla.

Lauantaina sosiaalisessa mediassa kutsuttiin ihmisiä "rauhanomaisiin kävelyihin" luvan saaneen mielenosoituksen jälkeen. Moskovan poliisi reagoi kutsuihin heti ja varoitti, että kaikkien luvattomien tilaisuuksien katsotaan uhkaavan yleistä järjestystä ja että ne tukahdutetaan välittömästi.

Viime viikkoina tuhannet ihmiset ovat menneet kaduille vaatimaan vapaita vaaleja ja vastustaneet päätöstä sulkea oppositioehdokkaat Moskovan paikallisvaalien ulkopuolelle.

Lauantain mielenosoituksissa näkyi muun muassa kylttejä, joissa vaadittiin oikeutta äänestää ja sanottiin valehtelun nyt riittävän.

Poliisi pidättänyt aiemmin nimekkäitä oppositioaktivisteja

Aiemmissa mielenosoituksissa poliisi on ottanut kiinni yli 2  000 ihmistä. Aiemmilla protesteilla ei ole ollut viranomaisten lupaa.

Poliisi on myös pidättänyt viime viikkojen aikana mielenosoituksia järjestäneitä nimekkäitä aktivisteja. Moskovassa on pidätetty muun muassa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, joka istuu parhaillaan vankilassa 30 päivän vankeustuomion vuoksi. Viranomaiset avasivat viime viikon lauantaina myös rahanpesututkinnan Navalnyin korruptionvastaisesta säätiöstä.

Viime viikonlopun mielenosoitusten yhteydessä pidätettiin myös tunnettu aktivisti Ljubov Sobol. Hän oli tuolloin yli 20 päivää kestäneen syömälakkonsa vuoksi heikossa kunnossa. Kävelemiseen tukea tarvitsevaa Sobolia tuli pidättämään brittilehti Independentin mukaan arviolta 15 mellakkapoliisia.

Uutista päivitetty 18.36

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja