Taskuparkkeeraus jännittää kolmea neljästä suomalaisesta – näin moni myöntää, ettei osaa sitä alkuunkaan

39-vuotias Jani on taskuparkin Suomen mestari ennätysajalla! 1:43
Jani tuli näyttämään helsinkiläisille, miten taskuparkki tehdään. Hän vei taskuparkin Suomen mestaruuden ennätysajalla vuonna 2019. Katso voittoisa suoritus videolta.

Suomalaiset ovat omasta mielestään ihan kelvollisia taskuparkkeeraajia, mutta siitä huolimatta suorite jännittää valtaosaa ainakin jonkin verran.

Vauriokorjaamo Autoklinikan teettämä tuore kysely paljastaa, että taskuparkkeeraus jännittää useimpia suomalaisia ainakin jossain määrin.

Yhtiön tiedotteen mukaan 16 prosenttia kyselyyn vastanneista autoilijoista kertoi taskuparkin suorastaan pelottavan heitä joka ikinen kerta. Seitsemän prosenttia ei ole koskaan uskaltanut pysäköidä taskuun.

Runsas neljäsosa, 26 prosenttia, oli sitä mieltä, ettei taskuparkkeeraus aiheuta heissä minkäänlaista jännitystä.

Taitoa löytyy – ainakin omasta mielestä

Syynä taskuparkkipelkoon ei kuitenkaan ole tulosten perusteella osaamattomuus.

Lähes 60 prosenttia nimittäin ilmoitti hallitsevansa taidon erinomaisesti tai aika hyvin. 36 prosentin mukaan oma osaaminen on huonolla tai aika huonolla tasolla. Kuusi prosenttia sanoi, että omat taskupysäköintitaidot ovat tasan nolla.

– Taskuparkille on saattanut syntyä kansan keskuudessa todellisuutta ikävämpi maine, ja pandemia sekä etätyöt ovat kenties etäännyttäneet autoilijoita taskuparkista entisestään, Autoklinikan myyntijohtaja Pentti Oksanen kertoo tiedotteessa.

Osaatko pysäköidä taskuun? Katso alla olevalta videolta selkeät ohjeet.

Näillä ohjeilla taskuparkki onnistuu joka kerta 1:23
Näin taskuparkki tehdään.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat