Tarvitsetko lisärahaa lomakassaan? Kokeile näitä vinkkejä!

Vaikka lumi on vielä maassa, kesälomat kolkuttelevat jo mielessä. Lomailuun on mukava saada hieman lisärahaa, joten kokeile näitä säästövinkkejä.

Lomia suunnitellaan jo päätä pahkaa, mutta mistäs rahat?

1. Mihin rahasi kuluu?

Tärkeintä on tietysti selvittää, mihin rahasi kuluvat tällä hetkellä. Laadi selkeä kuukausibudjetti, josta löytyvät kaikki tulosi ja menosi. Tämä tekee hyvää myös taloussuunnittelun ja koko vuoden kannalta.

2. Mistä voisit saada lisää rahaa?

Yksinkertaisin tapa saada lisärahaa lomailuun on tietysti tienata enemmän, mutta miten? Työvoimatoimiston sivuilta löytyy runsaasti lyhytkestoisia ja keikkaluonteisia töitä, minkä lisäksi voit itse kehitellä mahdollisia lisätienestejä: voisitko esimerkiksi kaitsea sukulaisen lapsia tai jakaa lehtiä?

Listaa kaikki taitosi, mitä osaat hyvin? Kun olet saanut listauksen valmiiksi ole luova ja pohdi, miten voisit kääntää osaamisesi rahaksi.

Jos olet vaikkapa tarkka oikeinkirjoituksen suhteen, voit oikolukea tekstejä tai jos olet erityisen hyvä puhumaan, tee hetken verran puhelinmyyntiä kotoa.

3. Muuta omaisuuttasi rahaksi

Sinunkin kaapeistasi löytyy taatusti monenmoista, joka voi olla sinulle roska mutta toiselle aarre. Käy läpi kaappisi ja perusta kirpputoripöytä.

Muista myös dvd-levyt ja kirjat, jotka voit kuljettaa divariin.

4. Ryhdy ruokakuurille

Minkä verran ruokaan menee kuukaudessa? Kauppalasku kasvaa helposti etenkin nälkäisenä, kun mieli tekee ostaa jos jonkinmoista.

Suunnittele ruokabudjettinne etukäteen: tee viikon ruokalista etukäteen ja pyri kokkaamaan edullisia ruokia, kuten keittoja ja yksinkertaisia uuniruokia. Hyödynnä myös edellisen päivän jätteet: jos teet esimerkiksi maanantaina jauhelihakastiketta, tee seuraavana päivänä kastikkeen jämistä makaronilaatikkoa.

5. Luovu turhakkeista

Jos olet tehnyt kuukausibudjettinne, tiedät tarkasti mihin rahanne menevät: löytyisikö listalta nipistettävää?

Esimerkiksi turhista lehtitilauksista ja ulkona syömisestä voitte nipistää helposti. Niistä syntyy myös yllättävän iso raha usean kuukauden aikana.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja