Imikö loma tilin tyhjäksi? Näin vaivattomasti voit säästää rahaa

Säästämiseen liitetään usein vaivalloisuus ja oletus siitä, että kaikesta hauskasta pitää luopua. Lompakko on kuitenkin mahdollista saada pullottamaan lähes ilman ponnisteluja.

Automaatio auttaa järkevässä rahan käsittelyssä. Laita nämä Savvysugarin kokoamat keinot muistiin.

Luota automaatioon

Ilmoita palkanlaskentaan kaksi tiliä, joista toinen on säästötili. Pyydä, että palkanlaskija laittaa joka kuukausi tietyn prosentin palkastasi säästötilille.

Toinen vaihtoehto on tehdä itse verkkopankissa kuukausittain toistuva siirto omalle tilille.

Piilota luottokortti

Kun teet ostoksia luottokortilla, tulet helposti tuhlanneeksi yli varojesi – onhan maksuun vielä aikaa. Jos sinulla on taipumusta sortua tuhlailuun, vaihda luottokortti käteiseen tai pankkikorttiin, jonka saldoa et voi ylittää.

Lue

Tiedätkö, mihin maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva Warren Buffett käyttää suurimman osan ajastaan? Lukemiseen. Sinun ei tarvitse ryhtyä sijoittajahirmuksi, mutta ei ole pahitteeksi kerätä vähän tietoa rahamaailmasta. Ymmärrys helpottaa myös toimimista.

Huomaa, että sinun ei tarvitse laittaa rahaa kirjallisuuteen. Suomessa on erinomainen kirjastosysteemi, jota kannattaa hyödyntää.

Vietä aikaa säästäväisten ystävien kanssa

Ystävillä on meihin paljon vaikutusvaltaa, joten käytä järkeäsi, kun mietit, kenen kanssa haluat seurustella. Sinun ei tarvitse hylätä hövelimpiä ystäviäsi, mutta älä ainakaan lähde mukaan kulutusjuhlaan, kun tilisi saldo ei ole imarteleva.

Nuku

Kunnon lepo vaikuttaa siihen, miten tasapainoikseksi itsesi tunnet. Kun nukut hyvin, sinulla on enemmän voimaa vastustaa törsäilykiusauksia.

Pidä huolta tavaroistasi

Kun ostat jotain, suhtaudu ostokseesi asiaankuuluvalla kunnioituksella. Lue käyttöohjeet ja pidä laitteet kunnossa, jotta sinun ei tarvitse jatkuvasti olla uusimassa niitä.

Maksa laskut ajallaan

Maksat turhasta, jos joudut jatkuvasti maksamaan erilaisia myöhästymismaksuja. Ota siis kalenteri käyttöösi, jos muistaminen tuntuu vaikealta.

Pidä vaihtobileet

Mikset vaihtaisi vaatteita ystäviesi kanssa sen sijaan, että ostat kokonaan uuden vaatekerran? Jos olette eri kokoisia, löydät vaatteita edullisemmin alennusmyynneistä sekä isojen tavaratalojen poistomyynnistä.

Säädä lämmitystä

Kesällä lämmitystä ei yleensä tarvita lainkaan, mutta talvella kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka lämpimäksi kotinsa lämmittää. Yhden asteen pudotus säästää jo tuntuvan summan lämmityslaskussa. Lämmikettä saa villapaidoista ja maistuvista keitoista.

Pyydä palkankorotusta

Mieti jo etukäteen, miksi ansaitset palkankorotuksen ja ole valmis keskustelemaan ja perustelemaan pyyntösi pomollesi. Ehkä vastuusi on kasvanut, mutta palkka laahaa perässä.

Yritä miettiä asiaa pomosi näkökulmasta: Sinun täytyy pystyä perustelemaan, miksi olet yritykselle korvaamaton.

Siirrä ylimääräiset rahat säästötilille

Saatat saada vuoden aikana mukavasti "ylimääräistä" rahaa, kuten veronpalautuksen, joulubonuksen tai rahakuoren syntymäpäivänäsi. Siirrä ne suoraan säästötilille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja