Taru ja Nina kävivät sensuelleissa boudoir-kuvissa: "Ventovieraan ihmisen kameran edessä oli helppo riisuutua"

Sensuellit kuvat ovat nousseet myös aikuisten naisten suosioon. Nina, 55, ja Taru, 50, kävivät boudoir-kuvauksissa ja kertovat nyt, miltä se tuntui!

Eroottisia, vihjaavia ja sensuelleja boudoir-kuvia on perinteisesti annettu huomenlahjaksi tuoreelle aviomiehelle. Hämeen Sanomien artikkelin mukaan sensuelleihin kuvauksiin hakeutuvat morsianten lisäksi nyt myös aikuiset naiset.

Nina, 55, oli kuvaushetkellä 54-vuotias. Hän oli miettinyt kuvausta pitkään ja päätti toteuttaa sen tulevan 10-vuotishääpäivän kunniaksi.

– Halusin antaa miehelleni lahjaksi jotain erilaista. Ja ehkä halusin myös ikuistaa itseni tässä iässä, kun koen kuitenkin vielä olevani nuori ja fyysisesti hyvässä kunnossa.

Kuvaajan hän löysi netissä surffaamalla. Kuvat, satoja kappaleita, otettiin studiolla. Rekvisiittana toimi kolme erilaista alusasukokonaisuutta ja muutama näyttävä koru.

– Aluksi jännitin poseeraamista todella paljon, koska en mitenkään ole luonnostaan kuvauksellinen, linssin takana oleminen aina jännittää ja luonnollisten kuvien saaminen on haasteellista. Minulla oli hyvä ystävätär mukana, mutta heti alkumetreillä jännitys hävisi, koska kuvaaja osasi hoitaa tilanteen todella ammattitaidolla ja sai minut rentoutumaan. Kuvaus alkoi täysissä vaatteissa ja siitä pikkuhiljaa vähentämällä vaatteita.

Tilanteessa vaikeinta oli Ninan mukaan kohdata kuvaaja ja astua kuvausstudion ovesta sisään. Jännitys kuitenkin suli pian pois.

– Mukavinta oli ehkä se, kun tajusin aika alkumetreillä, että olin ihan turhaan todella paljon miettinyt ja jännittänyt tilannetta etukäteen, se oli ihan turhaa. Kuvaustilanteessa yllätti sen helppous ja se, että ventovieraan ihmisen kameran edessä oli kuitenkin helppo riisuutua.

Kuvaaja valitsi satojen kuvien seasta ne onnistuneimmat, joista Nina valikoi 25 kuvaa lopulliseen lahjaan. Nyt ne ovat olemassa kuvakirjana; vedokset ovat tallessa ulkoisella kovalevyllä. Yhdestä kuvasta teetettiin taulu makuuhuoneen seinälle. Ystävätkin ovat kehuneet.

– Haluaisin sanoa naisille, jotka mahdollisesti harkitsevat kuvaukseen menemistä, niin älkää empikö, vaan tehkää se. Ja suosittelen käyntiä kunnon meikissä ja kampaajalla ennen kuvauksiin menemistä, niin lopputuloksesta tulee täydellinen. Täydellisen kuvaushetken jälkeen menin ystävättäreni kanssa samppanjalle ja syömään!

"Ajattelin, että tämä on sellainen juttu, jota hänellä ei ole"

Mitä ostaa lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Taru, 50, keksi vastauksen boudoir-kuvista. Hän kävi kuvauksissa 49-vuotiaana.

– Halusin keksiä avomiehelleni syntymäpäivälahjan, kun hän täytti 50 vuotta. Hän on ihminen, jolla on kaikkea mahdollista. Ajattelin, että tämä on sellainen juttu, jota hänellä ei ole. Tiesin myös, että hän ei ole tällaista lahjaa koskaan saanut.

Myös Taru löysi kuvaajan nettiä selaamalla ja kuvaajien kuvauksia lukemalla. Hykerryttävän erilaisen lahjan suunnittelua oli kuitenkin vaikeaa pitää salassa.

– Meillä on tapana, että keskustelemme kaikista asioista yhdessä, ja minun oli niin vaikeaa pitää asia itselläni, etten paljasta mitään! Ja se, että suhmuroin hänen selkänsä takana tällaista juttua. Sitten onneksi kävi niin, että hän oli työmatkalla, ja pystyin järjestämään kuvaukset niin, että hän ei tiennyt niistä mitään. Normaalissa arjessa se olisi ollut vähän hankalaa. Se meni sillä tavalla nappiin. Oli niin kihelmöivä ajatus kertoa hänelle, että olen keksinyt tämmöisen jutun, Taru kuvailee.

– Avomieheni tietää, etten ole mielellään valokuvissa tai kuvattavana. Sekin oli ehkä sellainen yllätys hänelle, että lähdin tällaiseen juttuun mukaan.

Kuvauksiin Taru otti mukaansa vaatteiden lisäksi avomiehensä käyttämän hatun ja tälle ostamansa pitkän kaulakorun. Juhlateemasta kertoivat kuohuviinilasit ja samppanjapullo.

– En voi sanoa, että minulle olisi ollut hirveän luonnollista olla kameran edessä. Saati sitten, kun vaatteet alkavat vähentyä vieraan ihmisen nenän alla. Ja kun siinä ollaan kahdestaan, eli se ei ole ihan sama asia kuin että oltaisiin vaikka rannalla ja bikinit päällä.

Kuvaukset alkoivat täysissä pukeissa, minkä jälkeen vaatteita vähennettiin pikku hiljaa. Koko urakassa meni tunteja, ja mallina toimimisen raskaus pääsikin yllättämään Tarun.

– Minusta se sujui yllättävänkin hyvin. Fyysinen raskaus oli yllättävä juttu. Ajattelin, että siinä vain ollaan, mutta ei se ole niin helppoa. Yllättävästi se vei mehut, lämmin oli ja janotti. Ja sitten, kun miettii sitä, että miltä se sitten mahdollisesti näyttää, että pömpöttääkö vatsa tai ovatko kädet nyt hassusti. Tietysti sitä haluaa mahdollisimman kauniit kuvat itsestään, kun ne tulevat tällaiseen käyttöön, Taru muistelee.

Kuvista hän askarteli valokuvakansion. Lahjan saaja oli ymmärrettävästi hyvin yllättynyt – ja mielissään.

– Hän tykkäsi oikein kovasti kuvista, ja katselee kansiota aina silloin tällöin vieläkin.

Entä miltä tuntuu itse katsoa kuvia?

– No, tietyistä kuvista tulee sellainen olo, että ”voi jessus”. En ole ollut ammattilaisen kuvattavana ja kameran edessä, niin on kiva nähdä, että ihan tällaisesta Maija Meikäläisestä voi saada nättejä kuvia. Ei tarvitse olla mikään mallimaailman ihminen. Kun on ammattilainen, joka osaa työnsä, niin kuvista tulee kivoja. Nyt tiedän, että uskallan tehdä sen toisenkin kerran, jos sellainen idea tulisi mieleen, Taru sanoo.

– Voin suositella toisillekin, että rohkeasti vaan. Minulle tämä oli lahjaidea, ja sellainen lahjaidea, jota saajalla ei ole, eikä ehkä kovin monella muullakaan.


***

2:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja