Tarttuuko korona otollisemmin ravintoloissa? Yhdysvaltain tautikeskuksen selvityksessä ravintolakäynnit korostuivat selvästi

4:05
MTV Uutiset kävi baarikierroksella Helsingin keskustassa – juhlijoita ei korona huolettanut.

Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n tuoreen tutkimuksen mukaan positiivisen koronatestituloksen saaneista henkilöistä suuri osuus on ilmoittanut olleensa syömässä ravintolassa tai olleensa baarissa positiivista testitulosta edeltäneiden 14 päivän aikana.

Ravintoloissa asioineiden osuus oli peräti kaksinkertainen koronatartunnan saaneiden keskuudessa verrattuna negatiivisen testituloksen saaneisiin.

Tutkimuksesta uutisoi Business Insider. Tutkimukseen koottiin tietoja kymmenestä osavaltiosta ja kaikkiaan 314 testissä käyneestä aikuisesta. Noin puolet, eli 154 testatuista oli saanut koronatartunnan.

Otanta on sangen pieni, mutta tutkimus vihjaa, että ravintolassa syöminen tai baarissa käyminen saattaa altistaa koronatartunnalle muunlaista sosiaalista toimintaa enemmän.

Tutkimuksessa ei kuitenkaan keskitytty siihen, olivatko tartunnan saaneet syöneet ravintoloissa ulkona vai sisätiloissa. Tutkijoiden mukaan asiaa onkin tutkittava lisää ja suuremmalla otannalla.

Suuri osa Yhdysvaltain osavaltioista on sallimassa jälleen ravintoloiden sisätiloissa syömisen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja