Tarkkasilmäiset huomasivat – herttuatar Meghan otti kaikessa hiljaisuudessa tunnetun nimensä takaisin käyttöön

Meghan Markle otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan –""Olisi väärin olla sanomatta mitään" 5:54
Herttuatar Meghan otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan: "Olisi väärin olla sanomatta mitään"

Herttuatar Meghan käyttää nykyään jälleen myös tyttönimeään Meghan Markle. 

Herttuatar Meghan, sai kuninkaallisen tittelinsä mentyään naimisiin prinssi Harryn kanssa toukokuussa 2018. Tämän jälkeen Meghanin virallinen nimi oli hänen kuninkaallinen korkeutensa Meghan, Sussexin herttuatar. Kun Meghan sai tittelin "hänen kuninkaallinen korkeutensa" mentyään naimisiin Harryn kanssa, jäi Meghanin tyttönimi Markle putosi pois käytöstä. 

Hiljattain Meghan piti puheen kansainvälisessä Girl Up -virtuaalihuippukokouksessa, ja tarkkasilmäisimmät huomasivat, että herttuatar on ottanut vanhan nimensä takaisin käyttöön. Tapahtumassa Meghanin nimi oli muodossa Sussexin herttuatar, Meghan Markle. Kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun Meghan on käyttänyt rinnakkain kuninkaallista titteliään sekä tyttönimeään yhtenä kokonaisuutena. 

Meghan ja Harry ilmoittivat vuoden alussa vetäytyvänsä syrjään kuninkaallisesta elämästään, muuttavansa Pohjois-Amerikkaan sekä työskentelevänsä jatkossa taloudellisesti itsenäisinä brittihovista. Erosta tuli virallinen maalis-huhtikuun vaihteessa ja sen myötä Harry ja Meghan menettivät "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -tittelinsä. 

Näin ollen sekä Harry että Meghan tunnetaan yhä Sussexin herttuaparina ja Harry on yhä prinssi, mutta hänen kuninkaallisia korkeuksiaan he eivät ole olleet enää kuukausiin. Ennen liittymistään kuninkaalliseen perheeseen Meghan loi uraa näyttelijänä Hollywoodissa ja hänet tunnettiin kansainvälisestikin näyttelijänä nimeltä Meghan Markle. On siis melko luontevaa, että Meghan haluaa palata takaisin vanhaan nimeensä, jonka myötä hänet alunperin tunnettiin. 

Teknisesti Harryn sukunimi taas on Mountbatten-Windsor, jota hän ei ole kuitenkaan koskaan käyttänyt aiemmin voimassa olleen "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -tittelin ansiosta. Myös tästä syystä Meghan ei ottanut puolisonsa sukunimeä parin mennessä naimisiin. Harry on myös pyytänyt kuninkaallisista velvollisuuksista vetäytymisensä jälkeen, että häntä kutsuttaisiin "vain Harryksi" ilman prinssin etuliitteitä tai muuta kuninkaallisuuteen viittaavaa.

Lähteet: CheatSheetInsider

Lue myös:

    Uusimmat