Tarkkana! Poliisi kiinnittää loppusyksystä erityistä näihin asioihin huomiota liikenteessä

Törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen toi vankeutta – hurja tilanne Helsingissä videolle 0:28
KATSO MYÖS: Törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen toi vankeutta – hurja tilanne Helsingissä tallentui videolle.

Poliisi pyrkii loka-marraskuussa ehkäisemään tieliikenneonnettomuuksia kiinnittämällä valvonnassaan erityistä huomiota tilastotiedon perusteella onnettomuuksien taustalla vaikuttaviin riskitekijöihin.

Poliisi kertoo kiinnittävänsä loppusyksystä erityistä huomiota ylinopeuksien ja suojattomien tienkäyttäjien näkyvyyden valvontaan, kuten polkupyöriin pimeän ja hämärän aikaan.

Marraskuisin tapahtuneiden kuolonkolareiden uhreista hieman yli kolmasosa on suojattomia tienkäyttäjiä eli jalankulkijoita tai polkupyöräilijöitä. Tämä on suurin suojattomien tienkäyttäjien osuus verrattuna muihin vuoden kuukausiin.

Tilastojen mukaan lokakuussa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa keskimääräinen menehtyneiden määrä onnettomuutta kohden on muita vuoden kuukausia korkeampi.

Marraskuu synkin kuukausi

Marraskuu taas on kesäkuukausien jälkeen tilastollisesti menehtyneiden kokonaismäärän osalta synkin kuukausi.

Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien taustatekijöinä on usein ylinopeus ja syksylle tyypilliset liukkaat ajo-olosuhteet, jotka ovat johtaneet tieltä suistumiseen kohtalokkain seurauksin.

Poliisi kehottaa kaikkia tielläliikkujia kiinnittämään erityistä huomiota omaan ja läheistensä turvallisuuteen huolehtimalla riittävästä näkyvyydestä syksyn pimentyessä.

Lue myös:

    Uusimmat